Ειδησεογραφικό site

Νετανιάχου-Αμπας: «Εγραψαν» τον Ολαντ και πήγαν στην πορεία

35

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους έγραψαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένζαμιν Νετανιάχου αλλά και ο ηγέτης των Παλαιστινίων, Μαχμούτ Αμπάς τον Φρανσουά Ολάντ, όταν τους ζήτησε να μην παραστούν στην πορεία ενότητας που πραγματοποιήθηκε χτες στο Παρίσι προκειμένου να μην ανάψουν τα αίματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χααρέτζ», ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας διεμήνυσε στον Μπένζαμιν Νετανιάχου πως καλό θα ήταν να μην έδινε το παρών στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς, η δήλωσή του ότι οι Εβραίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για λόγους ασφαλείας, θα ενοχλούσε τους διαδηλωτές. Ο Ολάντ έστειλε το ίδιο μήνυμα και στον ηγέτη των Παλαιστινίων. Ωστόσο, ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε στον Ολάντ πως θα παραστεί στην πορεία ενότητας και το ίδιο έπραξε και ο Μαχμούτ Αμπάς. Έτσι, στο… παρά πέντε, ο διπλωματικός σύμβουλος του Ολάντ, Ζακ Οντιμπέρ, απέστειλε τις προσκλήσεις στον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον ηγέτη των Παλαιστινίων. Ο Μαχμούτ Αμπάς όχι μόνο παρέστη στη μεγαλειώδη πορεία , αλλά παραβίασε και το πρωτόκολλο, όπως έσπευσε με κακεντρέχεια να σχολιάσει η γερμανική εφημερίδα «Bild», αφού από την δεύτερη σειρά της πορείας, ξαφνικά βρέθηκε στην κεφαλή της προκειμένου να συνομιλήσει με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

«Η παλαιστινιακή οργάνωση Φατάχ του Μαχμούτ Αμπάς δεν διαφέρει και πολύ από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», σχολιάζει η Bild, προσθέτοντας πως ο ηγέτης μιας τέτοιας οργάνωσης δεν είχε καμία θέση στην κεφαλή της πορείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.