Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: Αμφίπλευρα ανοίγματα και στροφή στην οικονομία

33

Αμφίπλευρα ανοίγματα επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς από τη μια προς τον μετριοπαθή κεντρώο χώρο –αίτημα πολλών, ειδικά τον τελευταίο χρόνο εντός της ΝΔ- και από την άλλη στο εκλογικό σώμα δεξιότερα της ΝΔ, που στις τελευταίες εκλογές αριθμούσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξεως του 16%.

Σε αυτήν την λογική υπακούουν τόσο η υποψηφιότητα της Άντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα όσο και η υποψηφιότητα του Βασίλη Οικονόμου στο Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες στην τέταρτη και εκλόγιμη θέση.

Και οι δύο υποψηφιότητες προκάλεσαν γκρίνια στο εσωτερικό του κόμματος -όσοι αντιδρούν μιλούν για «λάθος» μήνυμα προς την κοινωνία- ενώ η υποψηφιότητα της κ. Γκερέκου, πέρα από τις εσωκομματικές αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο, κατάφερε να διαρρήξει τη σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάτι που δεν κατάφεραν να το κάνουν δεκάδες νομοσχέδια τα δυόμισι χρόνια της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και οι αναταράξεις που τα συνόδευσαν.

Σε αντιστάθμισμα, η βολιδοσκόπηση του πρώην ΓΕΕΘΑ Φράγκου Φραγκούλη και του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Φορτσάκη, άσχετα με το αποτέλεσμά που είχαν, θεωρούνται από πολλούς «άνοιγμα» σε έναν χώρο που κινείται δεξιότερα της ΝΔ.

Για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα η «αντοχή», παρά την πτώση, του ποσοστού της Χρυσής Αυγής, αλλά και ένα ποσοστό, μικρό μεν αλλά σημαντικό, που φαίνεται να πηγαίνει στο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Στέλεχος της ΝΔ σημείωνε πως το «άνοιγμα» στον χώρο δεξιότερα του κόμματος, «μπορεί να «εξυπηρετηθεί» και λεκτικά» και θυμίζει τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στον φράκτη στον Έβρο για κάποιους που επιθυμούν την ελεύθερη είσοδο των «λαθρομεταναστών», αλλά και την αναφορά από τη Χαλκίδα στο πρόσφατο χτύπημα στη γαλλική πρωτεύουσα και το σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo, που αρκετά στελέχη της ΝΔ επιχείρησαν να το «εντάξουν» στην προεκλογική επιχειρηματολογία τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, η ΝΔ από το προσεχές Σάββατο, όπου και θα παρουσιαστεί το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, θα ρίξει το βάρος στις ασκούμενες πολιτικές και ειδικά σε όσα έγιναν και όσα θα γίνουν αν η ΝΔ κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα οι φοροαπαλλαγές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.