Ειδησεογραφικό site

Νέα στοιχεία: Πολιτικοί και φυλακές Δομοκού στο στόχαστρο του Ξηρού – Πώς σχεδίαζε να επιτεθεί

35

Πλαστικά τάπερ με εκρηκτικούς μηχανισμούς είχε σκοπό να στείλει ο Ξηρός και η ομάδα του σε όσους ενεπλάκησαν στην κατασκευή των φυλακών Δομοκού, όπως φαίνεται από ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στην γιάφκα της Αναβύσσου

Σε πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς που είχαν εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο στην κατασκευή των φυλακών Δομοκού σχεδίαζε να επιτεθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Αυτό αποκαλύπτεται από τα νέα στοιχεία που βρέθηκαν κατά τις έρευνες στη γιάφκα της Αναβύσσου και σύμφωνα με τα οποία οι επιθέσεις θα γίνονταν με πλαστικά τάπερ που θα περιείχαν εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα ιδιόχειρα σημειώματα που βρέθηκαν στη γιάφκα περισσότερα από 45 πλαστικά τάπερ με την μεγάλης εκρηκτικής ισχύος εκρηκτική ύλη ΑNFO ήταν έτοιμα να σταλούν από τον Ξηρό και την ομάδα του σε πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς και αστυνομικούς που είχαν συμμετοχή στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την φύλαξη των φυλακών υψίστης ασφαλείας, στο Δομοκό.

Όσοι δηλαδή σχετίστηκαν με την κατασκευή των φυλακών, από τη νομοθετική ρύθμιση, την εκπόνηση του σχεδιασμού, την κατασκευή, μέχρι και τη λειτουργία των φυλακών, μπήκαν στο στόχαστρο του τρομοκράτη και των υπολοίπων συνεργών του.

Ο Ξηρός θα τοποθετούσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς μέσα σε αεροστεγείς συσκευασίες και θα τις παρέδιδε στα σπίτια των στόχων.

Στο σχέδιο θα συμμετείχαν και η 22χρονη Αγγελική και ο 40χρονος Γιώργος που αναζητούνται καθώς και μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.