Ειδησεογραφικό site

Καθάρισε την πρόκριση η Κολομβία – Η Ουρουγουάη 2-1 την Αγγλία

72

Η Κολομβία είναι πια το «αφεντικό» του 3ου ομίλου, μετά τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, καθώς στην ανωτερότητα της ομάδας του Χοσέ Πέκερμαν υποκλίθηκε και η Ακτή Ελεφαντοστού, την οποία οι «Καφετέρος» νίκησαν στο Εθνικό στάδιο της Μπραζίλια με 2-1.

Η νοτιοαμερικανική ομάδα μετρά έξι βαθμούς και ουσιαστικά εξασφάλισε  την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οι «Ελέφαντες» έμειναν στους τρεις, από τη νίκη της πρεμιέρας με την Ιαπωνία και τα πάντα γι΄ αυτούς θα κριθούν στην αναμέτρηση με την Ελλάδα, την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, με τους Κολομβιανούς να απειλούν πάντως με ένα καλό σουτ του Γκουτιέρες που πέρασε μόλις άουτ στο 6΄ και τον Ροντρίγκες να πλασάρει άουτ απέναντι στην εστία στο 28΄.

Η είσοδος του Κιντέρο στην επανάληψη έδωσε μεγαλύτερη ποιότητα στο παιχνίδι της Κολομβίας, που απείλησε άμεσα στο 59΄ με τον «κεραυνό» του Κουαδράδο να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρί και πήρε προβάδισμα στο 64΄ με κεφαλιά του Ροντρίγκες σε εκτέλεση κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα σημειώθηκε το 2-0 με την αποκάλυψη του αγώνα, τον 21χρονο Χουάν Κιντέρο, που έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση και πλάσαρε άψογα.

Οι Αφρικανοί δεν είχαν πια άλλη επιλογή από το να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους για να γυρίσουν το παιχνίδι. Οι παίκτες του Σαμπρί Λαμουσί πίεσαν πολύ, όμως παρότι μείωσαν μόλις τρία λεπτά μετά το 0-2 (73΄) με ωραία προσπάθεια του Ζερβίνιο, δεν κατόρθωσαν να φτάσουν στο βαθμό.

Η Ουρουγουάη 2-1 την Αγγλία

Με δύο γκολ του Σουάρες η Ουρουγουάη νίκησε 2-1 την Αγγλία, στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάουλο, και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «16», ενώ τα «τρία λιοντάρια», ουσιαστικά, τέθηκαν νοκ άουτ από τη συνέχεια του Μουντιάλ.

Ονειρεμένο ήταν το ντεμπούτο του Σουάρες στο 20ο παγκόσμιο κύπελλο. Ο σέντερ φορ της Λίβερπουλ πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης, πικραίνοντας τους Άγγλους που στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν ανώτεροι και δικαιούνταν κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε.

Ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα 45 λεπτά ήταν καταιγιστικός, με τη μπάλα να παίζεται πάνω-κάτω και την Αγγλία να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο της «Κορίνθιανς Αρένα».

Η ομάδα του Ρόι Χόντζσον μπήκε δυνατά από την αρχή, πίεσε την άμυνα της Ουρουγουάης, αλλά στάθηκε άτυχη δύο φορές με το Ρούνι, στην φάση του 10ου λεπτού με το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε κι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ και στο 31΄ όταν η κεφαλιά του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών.

Η «σελέστε», που προσπάθησε με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά και απείλησε δύο φορές με τα σουτ των Ροντρίγκες και Καβάνι στο 15΄ και 27΄, κατάφερε στο 39΄ να ανοίξει το σκορ. Η συνεργασία των δύο κορυφαίων παικτών της Ουρουγουάης, Καβάνι και Σουάρες, έδωσε την ευκαιρία στο δεύτερο με κεφαλιά να «γράψει» το 1-0.

Θα περίμενε κανείς ότι η Αγγλία θα πίεζε στο δεύτερο ημίχρονο για να ισοφαρίσει, αλλά η Ουρουγουάη ήταν η ομάδα που επέβαλλε το ρυθμό της και στα πρώτα 10 λεπτά έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες να «καθαρίσει» το παιχνίδι.

Ο Χαρτ στο 52΄ απέκρουσε πάνω στη γραμμή τη σέντρα σουτ του Ροντρίγκες, ενώ στο 52΄ ο Καβάνι βγήκε τετ-α-τετ με το γκολκίπερ της Σίτι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε άουτ.

Η «απάντηση» των Άγγλων στις ευκαιρίες των Ουρουγουανών ήρθε στο 54΄ με το Ρούνι να σουτάρει από το πέναλτι και ο Μουσλέρα να κάνει την απόκρουση του αγώνα. Ο στράικερ των Άγγλων, που δεν είχε πετύχει γκολ στα δύο προηγούμενα Μουντιάλ που είχε λάβει μέρος, κατάφερε να «σπάσει την κατάρα» στο 74ο λεπτό, Από την ασίστ του Τζόνσον, δεν είχε κανένα πρόβλημα από πολύ κοντά να ισοφαρίσει και να δώσει χαρακτήρα…θρίλερ στο παιχνίδι.

Αυτός που «μίλησε» τελευταίος ήταν ο Σουάρες. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς, που δεν είχε παίξει στο ματς της πρεμιέρας με την Κόστα Ρίκα λόγω τραυματισμού, πήρε από κανονική θέση τη μπάλα, μετά την κεφαλιά πάσα του Καβάνι και στο 85΄ «κεραυνοβόλησε» τον Χαρτ. Το γκολ αυτό έκρινε το παιχνίδι στο Σάο Πάουλο και κράτησε ζωντανή την Ουρουγουάη για την πρόκριση στους «16», ενώ ουσιαστικά θέτει εκτός συνέχειας τα «τρία λιοντάρια», που γνώρισαν τη δεύτερη διαδοχική ήττα, πάλι με το ίδιο σκορ .όπως στην πρεμιέρα με την Ιταλία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.