Ειδησεογραφικό site

Η πιο «μισητή» ταινία για τους πλούσιους!

169

Τα Χριστούγεννα για πολύ κόσμο είναι πηγή χαράς και πολλών θετικών συναισθήματων. Υπάρχει όμως και μεγάλη μερίδα ανθρώπων που τα συχαίνεται όπως λέει και ο λαός, σαν ο διάολος το λιβάνι. Μπορεί κανείς να γράψει, χωρίς υπερβολή, χιλιάδες πράγματα για την κατηγορία των ανθρώπων και για το πως ζουν τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Κατά την απόψη μας όμως τίποτα καλύτερο δεν μπορεί να γράψει κανείς από ότι έχει γράψει ο τεράστιος Κάρολος Ντίκενς με το ανεπανάληπτο μυθηστόρημα του «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία». Διήγημα που πολλάκις και με τεράστια επιτυχία έχει μεταφερθεί στην μεγάλη και στην μικρή οθόνη, ακόμη και στο θέατρο. Πόσο υπέροχο τρόπο βρήκε να τονίσει την ανθρωπιά που χρειάζεται ο καθένας μας, μα ποιο πολύ εκείνη που διαθέτουν την άνεση να προσφέρουν απλόχερα την βοήθεια τους.

Κάτι που όμως από ότι φαίνεται στις μέρες μας, δεν είναι και τόσο εύκολο και ίσως η επόχη μας να έχει περισσότερο την ανάγκη για ανθρωπιά όσο ποτέ!

Ιστορία που άλλους τους συγκινεί και άλλους τους αφήνει παγερά αδιάφορους καθώς τα όσα εξιστορεί τους θίγει αφάνταστα και αυτοί φυσικά δεν είναι άλλοι από τους οικονομικά ισχυρούς που καλούνται από το πνεύμα των ημερών να στερηθούν ένα κομμάτι του πλούτου τους προκειμένου να δώσουν λίγο χαρά σε ασθενείς οικονομικά συνανθρώπους μας.

Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (πρωτότυπος τίτλος: A Christmas Carol) είναι μια νουβέλα του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1843.[1] Αναφέρεται στην ιδεολογική, ηθική και συναισθηματική μεταστροφή του παράξενου και τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ μετά την υπερφυσική επίσκεψη που δέχτηκε από τον πεθαμένο συνεταίρο του Τζέικομπ Μάρλεϊ και από τα φαντάσματα των Χριστουγέννων του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος. Η νουβέλα είχε άμεση επιτυχία και αποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς.

Λονδίνο, μέσα του 19ου αιώνα, μια νύχτα που χιόνιζε, μια παραμονή Χριστουγέννων.

Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής μαγεία, συναίσθημα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γερο-τοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Εκείνος δεν το γνωρίζει ακόμα, όμως η μοίρα που τον θέλει εγωιστή και παλιάνθρωπο δε θα έχει για πολύ το πάνω χέρι. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα θαύμα…

Παραθέτουμε αμέσως την κατα την γνώμη μας ποιο επιτυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του μεγάλου συγγράμτος του Άγγλου συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.