Ειδησεογραφικό site

ΔΗΜΑΡ: Δεν υπήρξε βολιδοσκόπηση για «Πρόεδρο Κουβέλη»

40

Τη θέση ότι το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να κριθεί την κατάλληλη στιγμή βάσει και του πολιτικού κλίματος της εποχής επαναφέρει η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή το δημοσίευμα που θέλει τα κόμματα της συγκυβέρνησης να καταλήγουν σε υποψηφιότητα Κουβέλη.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε βολιδοσκόπηση για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου ή από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκαν ήδη βουλευτές και στελέχη των κομμάτων. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και στενός συνεργάτης του προέδρου, Σπύρος Λυκούδης, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο Mega ότι «ο Φώτης Κουβέλης θα ήταν μια πάρα πολύ καλή επιλογή για την θέση του Προέδρου», σημειώνοντας πάντως και εκείνος ότι το θέμα θα πρέπει να εξεταστεί όταν θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, σε περίπου ένα εξάμηνο.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην αντίδραση που υπήρξε από πλευράς Τσίπρα στο θέμα, λέγοντας ότι «παρατηρώ μια σοβαρότητα στη διατύπωση από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι η παρούσα Βουλή δεν έχει το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν μπαίνει αυτή τη στιγμή σε ονοματολογία. «Την κατάλληλη στιγμή το κόμμα θα φέρει στη Βουλή έναν υποψήφιο με υπερκομματικά χαρακτηριστικά» σημείωσε.

Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι ένας αξιόλογος και σοβαρός άνθρωπος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.