Ειδησεογραφικό site

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που σχεδίαζε να ανατινάξει το Καπιτωλίο

56

Στη σύλληψη ενός άνδρα στο Οχάιο ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε μια εμπνευσμένη από το Ισλαμικό Κράτος επίθεση στο Καπιτώλιο προχώρησε το FBI όπως μετέδωσε το ABC news.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ο άνδρας σχεδίαζε να προχωρήσει σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε βάρος βουλευτών τους οποίους θεωρούσε εχθρούς.

Η επίσημη ανακοίνωση των αρχών αναφέρει ότι ο Christopher Lee Cornell από το Σινσινάτι συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας αμερικανού κυβερνητικού αξιωματούχου.

Εκτός από τις εκρήξεις ο Cornell, σύμφωνα με τη δικογραφία, θα άνοιγε πυρ και κατά  όποιου εργαζόμενου ή αξιωματούχου προσπαθούσε να ξεφύγει μετά τις εκρήξεις στο εθνικό μνημείο των ΗΠΑ.

Το FBI παρακολουθούσε επί μήνες τον Cornell μετά την υπόδειξη πληροφοριοδότη για αναρτήσεις υπέρ των τζιχαντιστών στο Twitter με το ψευδώνυμο «Raheel Mahrus Ubaydah».

«Πιστεύω ότι πρέπει να συντονιστούμε και να σχηματίσουμε την δική μας ομάδα στήριξης του Ισλαμικού Κράτους εδώ και να σχεδιάσουμε επιχειρήσεις» φέρεται να έγραψε τον περασμένο Αύγουστο σε ανάρτησή του.

Στο επίμαχο μήνυμα ο Cornell υποστήριζε ότι αυτές οι επιθέσεις είχαν ήδη την «έγκριση» του Ανουάρ Αουλάκι «πριν γίνει μάρτυρας».

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με το FBI, συγκέντρωνε εδώ και καιρό χρήματα για το σχέδιό του και την Τρίτη φέρεται να προμηθεύτηκε δύο ημι-αυτόματα όπλα και 600 σφαίρες από κατάστημα στο Οχάιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.