Ειδησεογραφικό site

Άγνωστος απείλησε ιδιοκτήτη καφέ επειδή είχε ταμπέλα «Je Suis Charlie»

98

Ο 32χρονος Adel Defilaux, μουσουλμάνος, γεννημένος στη Γαλλία, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι δέχτηκε απειλές για την ζωή του από άγνωστο άντρα που εισέβαλε στο καφέ που διατηρεί στο Λονδίνο.

Ο νεαρός άντρας τοποθέτησε έξω από το καφέ του, που φέρει το όνομα «The Antishop», στην περιοχή Brick Lane του Λονδίνου, μια ταμπέλα με την φράση «Je Suis Charlie», ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα θύματα της σφαγής της εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Ο ίδιος κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ότι ένας άγνωστος άντρας εισήλθε στο κατάστημά του την Τρίτη και του ζήτησε να βγάλει την σχετική πινακίδα «γιατί προσβάλλει την κοινότητά του». Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Evening Standard ο αγνώστων στοιχείων άντρας προειδοποίησε τον ιδιοκτήτη του καφέ ότι «κάτι κακό θα συμβεί αν δεν υπακούσει».

Ο Defilaux δήλωσε για το θέμα: «Του είπα ότι είμαι και ο ίδιος μουσουλμάνος και πως θα ήθελα να συζητήσω ευγενικά μαζί του και του ανέφερα ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να σκοτώνουν δημοσιογράφους για να εκφράσουν τις απόψεις τους».

Ο ιδιοκτήτης του καφέ είπε ότι ο άγνωστος αντί να ηρεμήσει με τα λεγόμενά του έγινε έξαλλος και του φώναξε ότι αυτοί οι άνθρωποι έπρεπε να εκτελεστούν και την ίδια τύχη θα πρέπει να έχουν και όσοι τους υποστηρίζουν…

Ο άγνωστος απείλησε τον 32χρονο άντρα ότι αν δεν κατεβάσει άμεσα την πινακίδα θα του σπάσει το μαγαζί και εξαφανίστηκε.

Η αστυνομία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον καταστηματάρχη προκειμένου να τους βοηθήσει για να εντοπίσουν τον άγνωστο άντρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.