Ειδησεογραφικό site

Ζαχαριάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Μη κύρωση της συμφωνίας φέρνει τη συζήτηση στο αν ο Μεγαλέξανδρος είναι από τα Σκόπια ή όχι!

3.001

«Σημαίνει ότι γυρνάμε σε μια φάση που οι γείτονες θα ξοδεύουν το μισό ΑΕΠ της χώρας τους για να φτιάχνουν αγάλματα του Βουκεφάλα, του Μεγαλέξανδρου και της Ολυμπιάδας, και να λένε ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι συνεχιστές της μακεδονικής παράδοσης», δηλώνει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΚώστας Ζαχαριάδης

Υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να ψηφιστεί η «Συμφωνία των Πρεσπών» από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δηλώνει ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο», ο Κώστας Ζαχαριάδης, τόνισε «ότι οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης, με αίσθημα ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της χώρας υπέρ της πρότασης ώστε να προχωρήσει η συμφωνία».

Τόνισε δε, πως «η μη κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών σημαίνει ότι η συζήτηση γυρνά στο αν ο Μεγαλέξανδρος είναι από τα Σκόπια ή όχι».

«Σημαίνει ότι γυρνάμε σε μια φάση που οι γείτονες θα ξοδεύουν το μισό ΑΕΠ της χώρας τους για να φτιάχνουν αγάλματα του Βουκεφάλα, του Μεγαλέξανδρου και της Ολυμπιάδας, και να λένε ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι συνεχιστές της μακεδονικής παράδοσης. Σημαίνει ότι πάμε στο στάτους όπου 140 χώρες μεταξύ των οποίων – όχι τίποτα ασήμαντες – οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα η Τουρκία και άλλες που μας ενδιαφέρουν στην περιοχή τους αναγνωρίζουν με το λάθος όνομα, ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ σκέτο».

Σημείωσε τέλος, ότι «είναι ευθύνη και των άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, των προσώπων να σταθμίσουν αυτά τα ζητήματα και πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις να συγκροτηθεί μια ευρύτερη κοινοβουλευτική και πολιτική πλειοψηφία, προκειμένου να προχωρήσει αυτό το σημαντικό ζήτημα, για στην σταθερότητα, συνειρήνη και ανάπτυξη στα Βαλκάνια».

Τα σχόλια είναι κλειστά.