Ειδησεογραφικό site

Υπό διάλυση… ο Σύριζα

106

Μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας χτυπήθηκε επικίνδυνα από το… σύνδρομο Σαμψών.

Έβλεπε παντού εχθρούς και υπονομευτές.

Γι΄ αυτό υιοθέτησε το δόγμα «Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλλων».

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα κινήθηκε αποκλειστικά σε ένα βρόμικο σχέδιο που θα επέφερε την πολυδιάσπαση και τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα τον ενθάρρυναν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, όπως ο ξάδελφος Γιώργος Τσίπρας, η Περιστέρα, ο Νίκος Παππάς και η Ζανέτ Τσίπρα.

Για όλους αυτούς η Έφη Αχτσιόγλου ήταν το κόκκινο πανί.

Της καταλόγιζαν την υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα και έμμεσες πιέσεις, προκειμένου να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος.

Γι΄ αυτό έπρεπε να πάρουν την εκδίκησή τους.

Όχι μόνο από την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και από όλα τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πίστευαν ότι το κόμμα μπορεί να αντέξει και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα.

Η επιστράτευση του Στέφανου Κασσελάκη εντάσσεται στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τον εξαναγκασμό σε αποχώρηση κορυφαίων στελεχών, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης και γενικά όλων εκείνων που έχουν ιστορική διαδρομή στον χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Μετά τις εκλογές της Κυριακής οι συνωμότες θα βάλουν μπροστά το δεύτερο μέρος του σχεδίου που προβλέπει Σταλινικές εκκαθαρίσεις όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούνται υπονομευτές του Κασσελάκη και του Τσίπρα.

Άλλωστε φρόντισε η στενή συνεργάτης και χωριανή του Αλέξη Τσίπρα να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα.

Η δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη ότι μια διάσπαση δεν είναι κακή, λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.