Ειδησεογραφικό site

«Ξεσπαθώνει» κατά του Τραμπ και η Lady Gaga: Τάσσεται υπέρ των τρανσέξουαλ στο στρατό

150

Έντονα αντέδρασε η Lady Gaga, γράφοντας στο twitter «θέτει σε κίνδυνο ζωές», κατηγορώντας τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, για την ανακοίνωσή του ότι σκοπεύει να απαγορεύσει σε διεμφυλικά άτομα να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επικαλούμενος το «τρομερό ιατρικό κόστος» και την «αναταραχή» που θα έφερναν οι άνθρωποι αυτοί στο στράτευμα.

Η εκκεντρική τραγουδίστρια, με αναρτήσεις της στο twitter, επεσήμανε ότι η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των νεαρών transgender, ένα ήδη ιδιαίτερα ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας. «Ειλικρινά, γνωρίζατε ότι η ομάδα που απομονώνετε σήμερα, το 45% των οποίων (18-24 ετών) έχουν ήδη επιχειρήσει να αυτοκτονήσουν;» έγραψε η τραγουδίστρια. «Στην trans κοινότητα υπάρχουν επίσης πολύ δυνατοί και γενναίοι» πρόσθεσε. «Πρέπει να υπηρετούν στον στρατό, αν το επιθυμούν» σημείωσε η Lady Gaga, η οποία υποστηρίζει εδώ και πολλά χρόνια τα δικαιώματα της LGTBQ κοινότητας.

Την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασαν και άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου. Η Λαβέρν Κοξ, διεμφυλική ηθοποιός ανέφερε ότι «έχει συναντήσει πολλούς Αμερικανούς transgender που έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν επί του παρόντος στις ένοπλες δυνάμεις».

«Έχω ακούσει από αυτούς ταπεινωτικές ιστορίες, ότι βιώνουν διάφορα είδη κακομεταχείρισης όταν είναι πρόθυμοι να βάλουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή με τρόπους που πολλοί από εμάς δεν θα κάνουμε ποτέ, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Προέδρου μας. Αυτή η τελευταία ανατροπή της πολιτικής του Ομπάμα συνεχίζει να στέλνει το μήνυμα στους trans Αμερικανούς ότι η ζωή μας, η ασφάλεια και η θητεία μας είναι λιγότερο πολύτιμες, είναι ανεπιθύμητες στη χώρα αυτή, τη χώρα που αγαπώ» έγραψε σε μήνυμά της.

Η Κέιτλιν Τζένερ έγραψε στα social media: «Υπάρχουν 15.000 transgender Αμερικανοί στις ένοπλες δυνάμεις που μάχονται για μας. Τι συνέβη με την υπόσχεσή σας ότι θα αγωνιστείτε γι’ αυτούς;».

Η ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν επίσης αντέδρασε κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ για άγνοια και μη ανεκτικότητα. «Η σκληρότητά σας μόνο θα ανάψει η φωτιά μας. Δεν θα σταματήσουμε αυτό τον αγώνα».

«Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους ανθρώπους που επιθυμούν να υπηρετήσουν, να μην τους γυρίζουμε τις πλάτες. Η απαγόρευση για τους διεμφυλικούς είναι βλαπτική, αβάσιμη και λάθος», τόνισε η Έλεν Ντε Τζένερις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.