Ειδησεογραφικό site

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Πούτιν – Ερντογάν: Συριακό και Ενέργεια στην ατζέντα

30

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες ΕρντογάνΠούτιν στη Μόσχα, στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε τις πιο σοβαρές κρίσεις, πρώτα απ΄όλα το συριακό», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, την ώρα που καλωσόριζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να επισημάνω  ότι οι στρατιωτικές και ειδικές μας δυνάμεις κατάφεραν να έχουν στενή επαφή», πρόσθεσε ο ισχυρός άντρας της Ρωσίας.

Τον Σουλτάνο του Βοσπόρου συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Οικονομίας, Άμυνας, Συγκοινωνιών, Ενέργειας, Γεωργίας, Πολιτισμού και ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο πολιτικών αντρών θα συζητηθεί η κρίση στη Συρία, ωστόσο οι δυο ηγέτες δεν θα περιοριστούν μόνο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Είναι η τέταρτη φορά που συναντώνται Ερντογάν – Πούτιν σε διάστημα επτά μηνών και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζουν οι ηγέτες της Ε. Ε στις Βρυξέλλες.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν και για οικονομικά θέματα.

Η Τουρκία έχει αποδυναμωθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και γι΄αυτό «ποντάρει» στην άρση των εμπορικών περιορισμών που επέβαλε η Ρωσία στις εισαγωγές τουρκικών αγροτικών προϊόντων μετά την κατάρριψη του «Σουχόι».

Τα σχόλια είναι κλειστά.