Ειδησεογραφικό site

Βρετανία: Σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις για το ενδεχόμενο ενός no deal Brexit

182

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα όταν μας ζητηθεί από την κυβέρνηση, ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει, καθώς απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες πριν την υλοποίηση ενός εγχειρήματος που δεν έχει επαναληφθεί ουδέποτε στο παρελθόν. Η επόμενη μέρα είναι αχαρτογράφητα νερά τόσο για τους Βρετανούς, όσο και για την υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία ήδη κλυδωνίζεται από τις εξελίξεις στη Γαλλία και την Ιταλία. Το ζητούμενο στην περίπτωση της Βρετανίας είναι το Brexit με συμφωνία ή το no deal Brexit. Τι θα φέρει η επόμενη μέρα; Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας επεξεργάζεται σενάρια για κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό του χάους. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, 3.500 στρατιώτες έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς ετοιμότητας, καθώς οι αντιδράσεις σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit, ίσως να είναι ανεξέλεγκτες.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι δεν έχει δοθεί σχετική εντολή από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι. Παρόλα αυτά, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο, ώστε να προσφέρουν αμέσως τις υπηρεσίες τους σε οποιαδήποτε κυβέρνηση οδηγήσει τη χώρα στο Brexit και με οποιεσδήποτε συνθήκες.

Την ίδια στιγμή, το πολιτικό θρίλερ στη Βρετανία συνεχίζεται, καθώς οι Εργατικοί έχουν καταθέσει πρόταση μομφής κατά της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι, την οποία κατηγορούν ότι καθυστερεί την ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ευρώπη, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής της την 14η Ιανουαρίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.