Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Η χειραψία που… ζόρισε τον Τραμπ

71

Δεκάδες είναι τα σχόλια που έχουν γίνει κατά καιρούς για τον τρόπο που κάνει τις χειραψίες του ο Ντόναλντ Τραμπ – ενίοτε και γιατί… δεν τις κάνει, όπως θυμόμαστε πως έγινε κατά την πρώτη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο, επί προεδρίας του. Αυτή τη φορά όμως, κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Ασία, «βρήκε τον μάστορά του» και ήταν εκείνος που «υπέφερε».

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Μανίλα των Φιλιππινών, ο Τραμπ μετείχε στην τελετή έναρξης της Συνόδου των κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου όλοι οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν για την «οικογενειακή φωτογραφία».

Αμέσως μετά, βάσει τελετής, έπρεπε να κάνουν όλοι την «παραδοσιακή ασιατική χειραψία». Πρόκειται για μια χιεραψία όπου πρέπει να διασταυρώσεις τα χέρια σου μπροστά στο σώμα σου και να δώσεις το δεξί χέρι σε αυτόν που βρίσκεται αριστερά σου και αντίστροφα το αριστερό.
Στην αρχή ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει μια απλή χειραψία, όπως συνηθίζεται, όμως γρήγορα αντιλήφθηκε πως… κάτι άλλο τρέχει εδώ. Έτσι, ο μεγαλόσωμος Αμερικανός αναγκάστηκε να διασταυρώσει τα χέρια του και σχεδόν να… διπλωθεί στα δύο για να μπορέσει να «φτάσει» τον πολύ πιο μικρόσωμο Ντουτέρτε, τον πρόεδρο των Φιλιππινών που στεκόταν δίπλα του.

Οι μορφασμοί στο πρόσωπό του άλλωστε κατά την διάρκεια της «προσπάθειας» είναι χαρακτηριστικοί!

Τα σχόλια είναι κλειστά.