Ειδησεογραφικό site

Βαρουφάκης: Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με το DiEM25

39

Με ποσοστό συμμετοχής 72,98%, τα μέλη του κινήματος ψήφισαν «ναι» για το αν το DiEM25 θα πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογικές αναμετρήσεις – «Η απόφαση είναι μια ώθηση από τα μέλη μας να σχηματίσουμε ένα «εκλογικό βραχίονα» με τον οποίο θα μπορούμε να κατεβούμε σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

Με μεγάλη πλειοψηφία τα μέλη DiEM25 αποφάσισαν το κόμμα του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να κατέβει στις μελλοντικές εκλογικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Το κίνημα μας δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε κομματικό φορέα ωστόσο με την σημερινή απόφαση θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για σχηματισμό ενός εκλογικού βραχίονα αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση του  DiEM25.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του protothema.gr η προσπάθεια που θα καταβάλουν τώρα τα στελέχη του κόμματος είναι ο μηχανισμός να στηθεί σε χρόνο που θα καταστήσει εφικτή την κάθοδο του κόμματος στις ευρωεκλογές την άνοιξη του 2019.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του DiEM25 για τις εσωκομματικές αποφάσεις που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Έχουμε τα αποτελέσματα της εκλογικής μας διαδικασίας: Με ποσοστό συμμετοχής 72,98%, τα μέλη μας ψήφισαν ένα εντυπωσιακό “ΝΑΙ!” για το αν το DiEM25 θα πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτή η ψήφος είναι το αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας σύνθεσης απόψεων μετά από μήνες ενός έντονου εσωτερικού διαλόγου, εκατοντάδες προτάσεις και τροποποιήσεις από μέλη μας σε όλο τον κόσμο, δύο Facebook Live συζητήσεις, ερωταπαντήσεις στο φόρουμ και μια πλειάδα σχετικής αρθρογραφίας.

Κυρίως αυτό δεν σημαίνει πως το κίνημά μας θα μετατραπεί σε ένα πολιτικό κόμμα αλλά ότι θα έχουμε την επιλογή να είμαστε και τα δύο! Η σημερινή απόφαση είναι μια ώθηση από τα μέλη μας να σχηματίσουμε ένα “εκλογικό βραχίονα” με τον οποίο θα μπορούμε να κατεβούμε σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Τα μέλη του DiEM25 δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμμετέχουν στις όποιες εκλογικές μας διεργασίες αν δεν το επιθυμούν, αλλά κάθε μέλος του κινήματος θα συνεχίσει να παίρνει μέρος στον σχηματισμό των πολιτικών προτάσεων του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη!

Επομένως, ποιο είναι το επόμενο βήμα μας; Καθώς το Κατεστημένο συλλαμβάνει πολιτικούς στην Καταλονία και καλλιτέχνες στη Σερβία και κάνει τα στραβά μάτια στην φοροδιαφυγή των πλουσίων, εμείς συνεχίζουμε να οικοδομούμε συμμαχίες με προοδευτικούς πολιτικούς παράγοντες σε όλα τα επίπεδα – εθνικά, δημοτικά και περιφερειακά – για να φέρουμε την Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη στις κάλπες. Συμμαχίες όπως με το Razem στην Πολωνία, το Τhe Alternative στη Δανία, την εκλογή δύο μελών μας στο Τσεχικό κοινοβούλιο και προοδευτικούς πολιτικούς στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κροατία και αλλού.

Τώρα, ενδυναμωμένοι απο την ιστορική σημερινή απόφαση των μελών μας, είμαστε έτοιμοι να σχηματίσουμε δυνητικά πολιτικά κόμματα σε κομβικές μάχες όπου οι συμμαχίες μπορεί να μην είναι εφικτές ή και επιθυμητές.

Όπως πάντα, τα μέλη μας είναι αυτά που θα αποφασίσουν. Ευχαριστούμε όσους ψήφισαν. Αυτοί οι δύσκολοι καιροί έγιναν λίγο πιο ελπιδοφόροι – ελάτε μαζί μας να πάρουμε πίσω την Ευρώπη!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.