Ειδησεογραφικό site

Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Φαμπρ να γίνουν ελληνικές παραγωγές

189

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για τις επιλογές του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιάν Φάμπρ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δήλωσε με νόημα ότι… παρακολουθεί τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

«Παρακολουθώ τη συζήτηση για την φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Είναι ευπρόσδεκτη. Στην χθεσινή μου συνάντηση με τον Γιάν Φάμπρ τόνισα την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές του φεστιβάλ. Ο Γ. Φάμπρ και ο Υπουργός Πολιτισμού συμφώνησαν να εξετάσουν το ζήτημα προς αυτή την κατεύθυνση», έγραψε στο Facebook.

Πάντως, η έλευση του Φάμπρ έχει προκαλέσει αναστάτωση σε παραγωγές και ανθρώπους που σχετίζονται με αυτό, κυρίως εξαιτίας των δηλώσεων του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως δεν έχει το χρόνο να εποπτεύσει όλες τις δουλειές που προορίζονται για το Φεστιβάλ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανακοινώσει ποιες από αυτές θα ανέβουν όντως και ποιες δεν θα παρουσιαστούν. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το 2016, θα είναι χρονιά αφιέρωμα στο Βέλγιο, ώστε να είναι καλύτερα κατατοπισμένος για το περιεχόμενο ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.