Ειδησεογραφικό site

«Τρικυμία» στο λιμάνι: Μαχαιρώματα μεταξύ μεταναστών στον Πειραιά

86

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν χθες ομάδες μεταναστών από το Αφγανιστάν και τη Σύρια, όταν Αφγανοί πείραξαν μία κοπέλα συριακής καταγωγής.

Στην Ε1 και στην Ε2 υπήρξαν συμπλοκές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι άλλα και να προκληθούν ζημιές στις εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά.

Τζαμαρίες σπασμένες, πέτρες μέσα στον δρόμο και ξύλα πεταμένα αριστερά δεξιά είναι η εικόνα που αντικρίζει ένας επισκέπτης στις δυο προβλήτες του λιμανιού ενώ τα καλλωπιστικά φυτά που ομόρφαιναν τον περιβάλλοντα χώρο έχουν πλέον καταστραφεί.

Για άγνωστο λόγο χθες η αστυνομία άργησε πολύ να επιβάλλει την τάξη καθώς στο σημείο επί τρεις ώρες υπήρχαν ελάχιστοι άντρες του λιμενικού οι οποίοι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και περίμεναν ενισχύσεις.

Σήμερα η κατάσταση είναι διαφορετική: στην Ε2 υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές και λιμενικές δυνάμεις οι οποίοι επιτηρούν τον χώρο και έχουν διαταγή να μην επιτρέψουν ξανά τέτοια βίαια φαινόμενα.

Επίσης χθες για άγνωστο λόγο, δεν υπήρξε κανένα πούλμαν για να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες στους οργανωμένους καταυλισμούς της Αττικής ενώ σήμερα από το πρωί λεωφορεία κάνουν διαδρομές προκειμένου να κάνουν μεταφορές.

Ειδικότερα, υπό τον φόβο των επεισοδίων πολλές οικογένειες Σύρων αποφάσισαν σήμερα να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό στον Πειραιά με προορισμό την Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα 38 οικογένειες Σύρων επιβιβάστηκαν σε πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε hot spot στην Kυλλήνη.

Εικόνες από Πειραιά σήμερα

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά:

Τα σχόλια είναι κλειστά.