Ειδησεογραφικό site

Τραμπ: «Θα έμπαινα στο σχολείο στη Φλόριντα ακόμη και χωρίς όπλο»

50

Ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι ο ίδιος θα έσπευδε στο λύκειο στη Φλόριντα ακόμη και χωρίς όπλο για να αποτρέψει το μακελειό με τους 17 νεκρούς – Νέες επικρίσεις κατά των αστυνομικών αρχών του Πάρκλαντ

«Ακόμη και χωρίς όπλο» θα έμπαινε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ στο λύκειο στη Φλόριντα, θέλοντας να αποτρέψει την ένοπλη επίθεση με τους 17 νεκρούς.

«Πιστεύω πραγματικά ότι θα επέστρεφα εκεί μέσα ακόμα και χωρίς όπλο και πιστεύω ότι η πλειονότητα των πολιτών θα αντιδρούσε ανάλογα» ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του με αποδέκτες τους κυβερνήτες των ομοσπονδιακών πολιτειών της χώρας.

«Ο τρόπος που αντέδρασαν ήταν αποκρουστικός»

Παράλληλα, ο Τραμπ επανέλαβε την κριτική του σε βάρος των αστυνομικών αρχών του Πάρκλαντ, που δεν επενέβησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Βέλη είχε εξαπολύσει κατά του αστυνομικού που βρισκόταν σε υπηρεσία και τον οποίο αποκάλεσε «δειλό».

«Δεν πρόκειται ακριβώς για πρόσωπα που θα τους παρασημοφορούσαμε. Ο τρόπος που αντέδρασαν ήταν ειλικρινά αποκρουστικός» υπογράμμισε και κατόπιν συμπλήρωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν είναι ντροπή».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι αρχές πρέπει να διαχειρίζονται καλύτερα τις προειδοποιήσεις αναφορικά με ανθρώπους που επιδεικνύουν τάσεις βίας, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του 19χρονου δράστη που αιματοκύλισε το σχολείο της Φλόριντας.

Επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ ζήτησε επιπλέον μέτρα από τις ομοσπονδιακές αρχές για να βελτιώσουν την ασφάλεια στα σχολεία, περιλαμβανομένης της πρόσληψης ψυχαναλυτών σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Τραμπ, ότι οι εκπαιδευτικοί στην πολιτεία του δεν θέλουν να οπλοφορούν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.