Ειδησεογραφικό site

Τουρκία: «Συναγερμός» στην Άγκυρα για παράλληλες επιθέσεις τζιχαντιστών

1

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας καθώς το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Άγκυρα τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα των υπηρεσιών που κυκλοφόρησε από το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας, οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν παράλληλες επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά σε εμπορικά κέντρα της Άγκυρας.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει επιθέσεις (δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την ακριβή χρονική στιγμή των επιθέσεων) με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά στις περιοχές κοντά στο Κιζιλάι, το Τουναλί Χιλμί και το Ανίτκαμπιρ και ένα εμπορικό κέντρο νωρίς τον Δεκέμβριο», ανέφερε η σχετική ενημέρωση.

Επισημαίνεται, μάλιστα, πως οι επιθέσεις σχεδιάζονται ώστε να πραγματοποιηθούν παράλληλα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες μεταξύ Παρασκευής και Δεύτερας.

Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες αρχές ενημερώνουν ότι ανάμεσα στα αυτοκίνητα που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν οι τρομοκράτες είναι: Renault Fluence, Ford Mondeo, Hyundai Accent Blue και Fiat Agea.

Καλούνται, λοιπόν, οι δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και να ενημερώσουν όλους τους αρμόδιους ώστε να αποτραπούν «χτυπήματα» τζιχαντιστών.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Αμπί αλ-Χασάν αλ-Μουτζαχέρ, είχε καλέσει τους συμπαθούντες της οργάνωσης να επιτεθούν σε Τούρκους διπλωμάτες, στρατιώτες και πολιτικά στελέχη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.