Ειδησεογραφικό site

Το τελευταίο κόλπο ετοιμάζει ο Τσίπρας πριν την απόδραση

440

Το τελευταίο κόλπο που στήνει το Μαξίμου και έχει στόχο τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και την εξαπάτηση των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναζητούν τρία με τέσσερα εμβληματικά στελέχη που να προέρχονται από τον χώρο της Κεντροαριστεράς για να συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχηματισμό που θα προκύψει αναγκαστικά μετά την αποχώρηση Καμμένου. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι διαβεβαιώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, οι οποίες βέβαια δεν πείθουν απολύτως κανένα.

…Ξεπλένουν τον ΣΥΡΙΖΑ
Τις τελευταίες μέρες ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέλαβε να βολιδοσκοπήσει διάφορα πρόσωπα τα οποία συμμετέχοντας στην κυβέρνηση θα σηματοδοτήσουν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε δήθεν κεντροαριστερό κόμμα. Με το κόλπο αυτό επιχειρούν να ξεπλύνουν την τοξική συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος βέβαια θα παραμείνει σύμμαχός τους και μετά την ψήφιση από τη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προτείνουν το… ορφανό ΥΠΕΞ στον Χάρη Παμπούκη
Η Γραμμή Πυρός αποκαλύπτει ότι η πρώτη κρούση από το Μαξίμου έγινε στον Χάρη Παμπούκη, εκ των στενότερων συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στον Χάρη Παμπούκη προτάθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο παραμένει ακέφαλο αφού ο Αλέξης Τσίπρας το επισκέπτεται κατά διαστήματα… ως τουρίστας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο πρώην στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου δεν απέρριψε την πρόταση και δεσμεύτηκε να δώσει την τελική απάντηση τις επόμενες μέρες.

Βολιδοσκοπούν τον Θανάση Θεοχαρόπουλο
Ένα δεύτερο εμβληματικό πρόσωπο που έχει βάλει στο στόχαστρο το Μαξίμου είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Η πρόταση από τη μεριά του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα περιελάμβανε την υπουργοποίησή του, καθώς και την εξασφάλιση της επανεκλογής του μέσα από τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου ασκεί πιέσεις μέσω εξωθεσμικών παραγόντων στον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος βέβαια παρά τις προβληματικές σχέσεις του με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι προβληματισμένος και γι’ αυτό δεν έχει δώσει μέχρι τώρα καμιά απάντηση.

Επιστρατεύουν τον Δανέλλη
Στο Μαξίμου επιχειρούν να επιστρατεύσουν και τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη για να δώσουν κεντροαριστερό στίγμα στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό. Σε συνδυασμό με ενδεχόμενη συνεργασία με τους Χάρη Παμπούκη και Θανάση Θεοχαρόπουλο, στοχεύουν ευθέως στο κεντροαριστερό ακροατήριο ενώ παράλληλα επιχειρούν να ασκήσουν πιέσεις στη Φώφη Γεννηματά προκειμένου να αλλάξει τακτική στο ζήτημα των συμμαχιών.

Στήνουν και κίνηση… διανοουμένων
Στο Μαξίμου έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και με κάποιους υποτιθέμενους διανοούμενους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, οι οποίοι σύντομα θα εξαγγείλουν την ίδρυση μιας πολιτικής κίνησης που θα τάσσεται υπέρ της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ. Πρόκειται για κάποιους κρατικοδίαιτους καθηγητές οι οποίοι δεν έχουν καμία επαφή και επιρροή στην κοινωνία και κατά διαστήματα εμφανίζονται ως κομήτες αναλαμβάνοντας διάφορες πρωτοβουλίες που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η κίνηση αυτή, την οποία στήνει το Μαξίμου, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες με ένα κείμενο που θα συνοδεύεται από υπογραφές διανοουμένων και θα επισημαίνει την ανάγκη για ενότητα όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς

Τα σχόλια είναι κλειστά.