Ειδησεογραφικό site

Το συνδικάτο παραγωγών του Χόλιγουντ διέγραψε για πάντα τον Γουάινσταϊν

52

Το ισχυρό συνδικάτο παραγωγών του Χόλιγουντ επικύρωσε τον αποκλεισμό του μεγιστάνα του κινηματογράφου που έγινε παρίας, του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, δηλώνοντας ότι η σεξουαλική παρενόχληση δεν θα είναι πλέον ανεκτή στις τάξεις του.

«Δεδομένης της συμπεριφοράς του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η οποία περιγράφεται ευρέως με νέα άρθρα που έρχονται στο φως ακόμη σήμερα, το εθνικό διοικητικό συμβούλιο του συνδικάτου των παραγωγών ψήφισε ομόφωνα υπέρ του ισόβιου αποκλεισμού του», γράφει στην ανακοίνωσή του PGA.

«Ο κ. Γουάινστιν αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες για μη συναινετικές ερωτικές επαφές. Ο ίδιος άρχισε να λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη, άκουσε αυτά που λέγονται στο περιβάλλον του και ακολουθεί έναν άλλο δρόμο. Ελπίζει ότι αν σημειώσει αρκετή πρόοδο, θα του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία», δήλωσε εκπρόσωπος του πρώην επικεφαλής της Miramax.

Περισσότερες από 80 γυναίκες, ανάμεσά τους σταρ όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Ατζελίνα Τζολί, κατηγόρησαν δημόσια τον μέχρι πρότινος ισχυρό παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση ή βιασμό από τότε που η εφημερίδα New York Times και το περιοδικό New Yorker δημοσίευσαν σχετικά άρθρα πριν από σχεδόν ένα μήνα.

Χθες νέες κατηγορίες ήρθαν στο φως, με τις καταγγέλλουσες να αναφέρουν στη New York Times γεγονότα που διαδραματίστηκαν τη δεκαετία του 1970, όταν ο Γουάινστιν ήταν παραγωγός ροκ συναυλιών.

Ο Γουάινστιν έχει ήδη αποπεμφθεί από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Οι ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από τις εταιρίες παραγωγής που ίδρυσε με τον αδελφό του Μπομπ έλαβαν περισσότερες από 300 υποψηφιότητες στα Οσκαρ και 81 χρυσά αγαλματίδια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.