Ειδησεογραφικό site

Το συμβολικό μενού που απόλαυσαν οι ηγέτες Βόρειας και Νότιας Κορέας

101

Στο πλάισιο συμφιλίωσης των δύο κρατών φαίνεται ότι θα κινηθεί και το μενού των ηγετών, το οποίο θα περιλαμβάνει φαγητά που θα είναι οικεία και στις δύο πλευρές

«Το χωριό της ειρήνης», το Πανμουντζόμ, στη μεθόριο μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών, με τα χαρακτηριστικά γαλάζια κτίριά του και την ιστορία των λιποταξιών, της έντασης και των φόνων, επέλεξαν οι ηγέτες για τη διεξαγωγή της πρώτης συνόδου κορυφής μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Στο πλαίσιο συμφιλίωσης των δύο κρατών φαίνεται ότι θα κινηθεί και το μενού των ηγετών, το οποίο θα περιλαμβάνει φαγητά που θα είναι οικεία και στις δύο πλευρές.

kor_08
kor_07

Κρύα ζυμαρικά από ένα διάσημο εστιατόριο της Πανμουντζόμ και άλλα συμβολικά πιάτα θα σερβιριστούν στο δείπνο της Παρασκευής, στην πρώτη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται μετά από δέκα χρόνια.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με ρύζι και θαλασσινά από τις ιδιαίτερες πατρίδες του νοτιοκορεάτη ηγέτη Μουν Τζε Ιν και των δυο προκατόχων του, Κιμ Ντε Γιούνγκ και Ρου Μου Χιούν που είχαν επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ στις δυο προηγούμενες συνόδους.

Το μενού, σύμφωνα με ειδικούς, έχει απαρτισθεί από πιάτα που θα τιμήσουν όσους εργάσθηκαν υπέρ της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο. Τα κρύα νουντλς, ή «naengmyeon» όπως λέγονται στα κορεατικά είναι το παραδοσιακό πιάτο της Βόρειας Κορέας. Μάλιστα η Βόρεια Κορέα έστειλε μια μηχανή παρασκευής νούντλς μετά από αίτημα της Νότιας Κορέας. Μαζί με την μηχανή και ένας βορειοκορεάτης σεφ θα ετοιμάσει για τους δυο ηγέτες τα κρύα νουντλς.

Στο μενού περιλαμβάνεται, επίσης, μία κορεάτικη έκδοση ελβετικών πατατών, γνωστά ως rosti, τα όποια συνδέονται με τις παιδικές αναμνήσεις του ηγέτη της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε Ιν, ο οποίος μεγάλωσε σε οικοτροφείο στην Ελβετία.

kor_09
AEN20180425007851315_08_i

Τέλος, στο δείπνο των δυο ηγετών θα υπάρχει ψητό μοσχάρι από μια φάρμα όπου ο αείμνηστος επίτιμος πρόεδρος της Hyundai, Τσουνγκ Γιου Γιούνγκ εξέθρεψε ένα κοπάδι από αγελάδες που δώρισε στη Βόρεια Κορέα το 1998.

«Αυτό το μενού επιλέχθηκε προσεκτικά για να τιμήσει όσους προσπάθησαν να επιτύχουν ειρήνη και ενοποίηση στην κορεατική χερσόνησο τα τελευταία χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, Cheong Wa Dae Kim Eui-kyeom σε συνέντευξη του, την Τρίτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.