Ειδησεογραφικό site

Το πήρε το… ποτάμι – Από την τηλεόραση προκήρυξε τις εκλογές ο Μητσοτάκης

36

Μετά από συντονισμένες πιέσεις, τόσο από γαλάζια στελέχη, όσο και την αγορά, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε  δημοσίως ότι οι εκλογές της απλής αναλογικής θα γίνουν μέσα στον Μάϊο. Παρ ότι δεν αποσαφήνισε την ακριβή ημερομηνία, έκλεισε τα σενάρια που ήθελαν το Μέγαρο Μαξίμου να σκέφτεται ακόμα και εκλογές τον Ιούλιο, προκειμένου να έχει χρόνο να μειώσει τις βαριές συνέπειες της τραγωδίας των Τεμπών στη δημοσκοπική εικόνα της ΝΔ.

Απέφυγε, πάντως, να τοποθετηθεί επί της υποψηφιοτητας ή μη του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, δηλώνοντας ότι θα το συζητήσει μαζί του στην ώρα του. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι μόλις προχθές, ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά προανήγγειλε την εκ νέου κάθοδό του.

Στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή Πρωταγωνιστές με τον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε για πρώτη φορά να τοποθετηθεί με κατηγορηματικότητα για δεύτερες κάλπες, σημειώνοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο.

Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού. Δήλωσε, ωστόσο, ότι προσωπικά θα εξακολουθήσει να υπερασπίζεται την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη, γιατί αυτή μπορεί να δώσει αυτοδυναμία που είναι η σωστή λύση για τη χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.