Ειδησεογραφικό site

Της αφαίρεσαν από το μάτι 23 φακούς επαφής – «20 χρόνια οφθαλμίατρος δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

58

Μια οφθαλμίατρος από την Καλιφόρνια χρειάστηκε να βγάλει 23 (!) φακούς επαφής από το μάτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας και το βίντεο από τη στιγμή που τους αφαιρεί είναι για… γερά στομάχια.

Η 70χρονη ασθενής πήγε στην οφθαλμίατρο Katerina Kurteeva, από το Newport Beach της Καλιφόρνια, και παραπονέθηκε ότι η όρασή της γίνεται σταδιακά θολή ενώ έχει έναν αφόρητο πόνο στα μάτια της. Τότε, η οφθαλμίατρος ανακάλυψε τους ξεχασμένους φακούς επαφής…

«Στα 20 χρόνια που δουλεύω ως οφθαλμίατρος δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δηλώνει η Katerina Kurteeva και στο ανατριχιαστικό βίντεο φαίνεται να προσπαθεί να αφαιρέσει τη… στοίβα των φακών επαφής από το μάτι της ηλικιωμένης με μια μπατονέτα, για να μην προκαλέσει περαιτέρω τραυματισμό.

Αν και συστήνεται στους ηλικιωμένους να κάνουν ένα checkup στα μάτια τους μια φορά τον χρόνο, η συγκεκριμένη ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε κάνει εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα, η οφθαλμίατρος είπε ότι η ασθενής της πρέπει να φορούσε φακούς επαφής για 30 χρόνια.

«Θα πρέπει να νιώθει τυχερή που δεν έχασε την όρασή της ή δεν έπαθε άλλες μολύνσεις», είπε η γιατρός. Όταν πήγε σε αυτή, η 70χρονη της είπε ότι εκτός του αφόρητου πόνου, νιώθει ότι υπάρχει κάτι στο μάτι της που δεν μπορούσε να το βγάλει.

Αρχικά, η γιατρός σκέφτηκε ότι η ασθενής είχε ένα σπασμένο φακό επαφής στο μάτι της ή υπολείμματα από μακιγιάζ. Μόνο όταν κατάφερε να κρατήσει ανοιχτά τα βλέφαρα της γυναίκας και της ζήτησε να κοιτάξει προς τα κάτω, κατάφερε να παρατηρήσει ότι υπήρχαν μερικές άκρες φακών κολλημένων μεταξύ τους.
Αν και έβγαλε όσους μπορούσε στην αρχή, παρατήρησε ότι μάλλον υπήρχαν και άλλοι μέσα στο μάτι της. Για αυτό ζήτησε από τη βοηθό της να τραβήξει τη διαδικασία σε βίντεο και τελικά μέτρησε 23 φακούς επαφής ξεχασμένους μέσα στο μάτι.

Η ασθενής, όπως είναι φυσικό, ένιωσε αμέσως πολύ καλύτερα ενώ έπαθε σοκ από τον αριθμό των φακών, ρωτώντας επανειλημμένα τη γιατρό αν πιστεύει όντως ότι ήταν τόσοι πολλοί μέσα στο μάτι.

Το βίντεο έγινε αμέσως viral, με οφθαλμιάτρους από την Ευρώπη, το Μεξικό και τη Νότια Αμερική να το χρησιμοποιούν για να προειδοποιούν τους ανθρώπους να βγάζουν τους φακούς επαφής τους κάθε βράδυ

Τα σχόλια είναι κλειστά.