Ειδησεογραφικό site

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς

43

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προγραμματίσει επαφή με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, προκειμένου να συζητήσουν το Μεσανατολικό

Σοβαρή εξέλιξη, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ, σημειώθηκε την Παρασκευή, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, έχει προγραμματιστεί -για πρώτη φορά- τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Αμπάς βρισκόταν σε επαφή με τους προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, αλλά και τους υπουργούς Εξωτερικών, ωστόσο το διάστημα αυτών των 50 ημερών της διακυβέρνησης Τραμπ, δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι καθόλου δημοφιλής ανάμεσα στους Παλαιστίνιους, καθώς έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ των θέσεων του Ισραήλ στο μείζον Μεσανατολικό ζήτημα. Ο Αμπάς είναι υπέρ της λύσης των «δύο κρατών» και όπως διέρρευσε από το περιβάλλον του, είναι έτοιμος να δεχτεί το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου, προκειμένου να συζητήσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.