Ειδησεογραφικό site

«Θύελλα» αποκαλύψεων: Η εμπλοκή Καμμένου στις σχέσεις Τραμπ – Πούτιν

39

Σάλο προκαλούν οι ενδείξεις εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο τρίγωνο επαφών που συνδέει τον αμερικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον πρώην σύμβουλό του, ομογενή Τζορτζ Παπαδόπουλος και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στο θέμα αναφέρεται με συνεχή δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες μέσω twitter ο καθηγητής-δημοσιογράφος Seth Abramson επιχειρώντας να ρίξει περισσότερο φως στη σκοτεινή υπόθεση εμπλοκής του Τζορτζ Παπαδόπουλος στην αμερικανο-ρωσική προσέγγιση που ενδεχομένως να επηρέασε και τις αμερικανικές εκλογές.
Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος σε μια σειρά από «τιτιβίσματα» ο πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ, ο ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Παπαδόπουλος, ο οποίος ελέγχεται για τις επαφές του με τον ρωσικό παράγοντα, ταξίδεψε στην Ελλάδα τις ημέρες που τη χώρα μας επισκεπτόταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι σύμμαχοι του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα πρέπει να είχαν ρόλο στη διαμεσολάβηση.
Πιο συγκεκριμένα, έγραψε: «Ο συνεργάτης του Τραμπ είχε διευρυμένες επαφές με σύμμαχο του Πούτιν στην Αθήνα. Πιθανόν να συναντήθηκε και με τον ίδιο τον Πούτιν», συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία του Papadopoulos με τον Πάνο Καμμένο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος πρόσφατα ομολόγησε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στις αμερικάνικες αρχές αναφορικά με όσα γνώριζε για την υποστήριξη Putin στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump.
Στις αναφορές του ο Seth Abramson υποστηρίζει ότι ο Πάνος Καμμένος ήταν η επαφή κλειδί του Τζορτζ Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια των αμερικάνικων προεδρικών εκλογών, και συναντήθηκε ή συνομίλησε μαζί του αρκετές φορές στην Αθήνα το 2016. Παράλληλα παρουσιάζεται και ως «σύμμαχος του Putin».

 

 

 

 

Ήταν η περίοδος που ο Καμμένος δεν σταματούσε να δηλώνει στο ελληνικό Τύπο πόσο κοντά στον Trump ήταν ο Τζορτζ Παπαδόπουλος και πόσο σημαντικός είναι για τις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, παρότι στις ΗΠΑ η εικόνα που υπήρχε ήταν πολύ διαφορετική και ο Papadopoulos παρουσιάζονταν ακόμη ως δευτεροκλασάτος σύμβουλος.

 

 

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.