Ειδησεογραφικό site

Θεοδωράκης: Ανάγκη για εθνική γραμμή υπέρ μιας ευρωπαϊκής πολιτικής

29

Συνάντηση με Τσίπρα υπό το βάρος του Brexit – Δεν θα βρεθούν 200 βουλευτές να ψηφίσουν τις αλλαγές

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως η συνάντηση έγινε υπό το βάρος του Brexit και των τραγικών συνεπειών που αυτό θα έχει. Είνα ώρα είπε να αναλογιστούν μετά από αυτήν την εξέλιξη τις ευθύνες τους οι δηαμγωγοί, οι λαϊκιστές και οι γραφειοκράτες.
Εμείς – είπε – είμαστε σταθερά υπέρ της Ευρώπης των λαών και τώρα που η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος αυτής της Ευρώπης, πρέπει να έχουμε μια εθνική γραμμή και να ταυτιστούμε με την ευρωπαϊκή πολιτική που θα αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κρίση.
Μόνον έτσι η Ελλάδα δεν θα υποστεί συνέπειες και θα πάψει να είναι ο αδύναμος κρίκος

Σε ερώτηση τι ακριβώς συζητήθηκε για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως το «Ποτάμι» έχει από τον Δεκέμβριο καταθέσει πλήρη πρόταση για το θέμα.
Σε πολλά σημεία συμφωνήσαμε με τον κ. Τσίπρα που θεωρεί λογικές τις θέσεις μας, αλλά ας μην ξεχνάμε πως έχει να υπηρετήσει και την κομματική του γραμμή. Σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης.
Επιγραμματικά το «Ποτάμι» λεει ναι στο όριο του 3%, ναι στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και συμφωνεί με τη μείωση του μπόνους των 50 εδρών. Επίσης προτείνει να ψηφίζουν και οι ομογενείς.

Σε ό,τι αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη πως πρέπει από τώρα να βρούμε και να συμφωνήσουμε ποια άρθρα θα αλλάξει η επόμενη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση η θέση του είναι πως πρέπει να λύνουμε τώρα τα όποια προβλήματα και να μην τα μεταθέτουμε για το μέλλον.
Τέλος ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τον αριθμό των 200 βουλευτών που απαιτούνται για να ψηφιστούν οι αλλαγές, εκτίμησε πως αυτό είναι πολύ δύσκολο, αν κρίνει από τις θέσεις των πολιτικών αρχηγών.
Ο διάλογος όμως, κατέληξε, πρέπει να συνεχιστεί.
Σε κάθε περίπτωση αυτό που προέχει είπε, είναι να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή των Ελλήνων που υποφέρουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.