Ειδησεογραφικό site

Τετ α τετ Φώφης – Σταύρου στη Βουλή

94

Την έναρξη μίας νέας περιόδου στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας σηματοδοτεί η συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΦώφη Γεννηματά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στο γραφείο του δεύτερου στη Βουλή.

Οι δύο αρχηγοί συναντήθηκαν μετά από μία μακρά περίοδο προετοιμασίας των συνθηκών σύγκλισης των δύο χώρων, αφού προηγήθηκε ανταλλαγή επιστολών, επαφές στελεχών και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για την κοινή δράση και την ψηλάφηση ενός νέου μεγάλου σχήματος συνεργασίας.

Από την σημερινή συνάντηση αναμένεται να διαφανεί εάν όντως υπάρχει έδαφος για την ολοκλήρωση αυτών των διεργασιών ή η ροπή προς την περιχαράκωση θα αποδειχθεί πιο δυνατή.

Επιδίωξη πάντως και των δύο είναι η συγκρότηση ενός ενιαίου πόλου ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ικανό όχι μόνο να παίξει συμπληρωματικό ρόλο, αλλά να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων σε πρώτη φάση και πιθανόν πρωταγωνιστής σε επόμενη, όταν και ο κύκλος της «λαϊκίστικης αριστεράς θα κλείσει», όπως εκτιμούν και οι δύο πλευρές.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.