Ειδησεογραφικό site

Τα «παιδιά» του Πριγκόζιν απειλούν με εκδίκηση

46

Νεκρός λογίζεται ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν ο οποίος φέρεται να σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το βράδυ της Τετάρτης (23/8) όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στην περιοχή Τβερ, βόρεια της Μόσχας.

Παρόλο που η αιτία της συντριβής δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, η ομάδα Βάγκνερ έχει… δεδομένο πως ο ηγέτης της δολοφονήθηκε και με αοριστίες απειλεί όποιον το έκανε.

Η Rosaviatsia, η Ρωσική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε επίσης ότι ο επικεφαλής των Ρώσων μισθοφόρων Evgeny Prigozhin και ο επικεφαλής διοικητής του Wagner Dmitry Utkin επέβαιναν στο αεροσκάφος Embraer που συνετρίβη, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Εάν οι πληροφορίες ότι ο Πριγκόζιν είναι νεκρός επιβεβαιωθούν θα οργανώσουμε νέα πορεία για τη δικαιοσύνη στη Μόσχα», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Πολλοί μιλούν αυτή τη στιγμή για το τι πρόκειται να κάνει η Βάγκνερ. Ένα πράγμα μπορούμε να σας πούμε. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ετοιμαστείτε, ερχόμαστε», αναφέρουν οι μισθοφόροι της Βάγκνερ σε ένα βίντεο το οποίο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ξεκάθαρα απειλητική διάθεση.

Ποιος είναι ο Πριγκόζιν

Γεννημένος στο Λένινγκραντ, τη σημερινή Αγία Πετρούπολη, στη Σοβιετική Ένωση το 1961, ο Πριγκόζιν πέρασε μέρος της πρώιμης ζωής του στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για ληστεία και απάτη.

Αφού απελευθερώθηκε από τη φυλακή το 1990 μετά από εννέα χρόνια κράτησης, ο Πριγκόζιν άρχισε να πουλάει χοτ ντογκ στις υπαίθριες αγορές της γενέτειράς του. Είπε στους New York Times το 2018: «Tα ρούβλια συσσωρεύονταν γρηγορότερα από ό, τι μπορούσε να τα μετρήσει η μητέρα του». Και καθώς η Σοβιετική Ένωση έπεσε, ο Πριγκόζιν δημιούργησε αρκετές επιχειρήσεις.

Μετά την ενασχόλησή του με μια επιχείρηση παντοπωλείου και στη συνέχεια με μια επιχείρηση τυχερών παιχνιδιών, ο Πριγκόζιν αργότερα έγινε εστιάτορας. Μετά την επιτυχία πολλών καταστημάτων, ο Πριγκόζιν άρχισε να κερδίζει προσοδοφόρα συμβόλαια τροφοδοσίας του Κρεμλίνου με την ελίτ της Ρωσίας.

Αυτό τον ώθησε στο προσκήνιο της ρωσικής πολιτικής και σηματοδότησε τις αυξανόμενες φιλοδοξίες του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.