Ειδησεογραφικό site

ΣΥΡΙΖΑ και… πράσινα άλογα

113

Αν και δεν έχει γίνει κάποια αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας και δεν υπήρξε επισήμως αυτοκριτική, ο Τσίπρας κάνει διορθωτικές κινήσεις σε µία σειρά από τομείς, όπως οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ µε τα μέσα ενημέρωσης. Αποκηρύσσει ουσιαστικά τον πόλεμο που έκανε επί σχεδόν πέντε χρόνια εναντίον όσων Μέσων θεωρούσε εχθρικά και αλλάζει τακτική. Συναντά μάλιστα ο ίδιος δηµοσιογράφους και εκδότες, διαµηνύοντας ότι θέλει µια ισότιµη σχέση, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του κόμματος, όπως ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταδικάζουν τώρα τη… συριζαϊκή ΕΡΤ, σε μία απίστευτη επίδειξη μεταμέλειας και αυτομαστιγώματος – εκ του ασφαλούς βέβαια, αφού πλέον η δημόσια τηλεόραση δεν είναι υπό τον έλεγχό τους. Ηδη από τη ΔΕΘ είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις του αυτές, αλλά είναι πιθανό να πρόκειται και για κινήσεις πανικού, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει διαρκώς ερείσματα που μέχρι πρότινος είχε στον χώρο της ενημέρωσης. Ουσιαστικά του έχουν μείνει κάποιοι φανατικοί, μία εφημερίδα, που επηρεάζεται περισσότερο από τον κ. Τσακαλώτο και τα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του (π.χ. «Αυγή»), ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κάνουν κάποια τηλεοπτικά κανάλια, θετικά μέχρι πρότινος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγγειλε από την Κεντρική Επιτροπή το περίφημο άνοιγμα στην κοινωνία αδειάζοντας όλους όσοι δηλώνουν ότι το εγχείρημα πρέπει να γίνει με κάποιους όρους. «Η Αριστερά δεν βρίσκεται στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων των “πεφωτισµένων”, αλλά στους πολλούς λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους. Ας τους πείσουμε λοιπόν να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά µόνο αυτούς που τον στηρίζουν», διαµήνυσε ο κ. Τσίπρας, αδειάζοντας στελέχη όπως ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, που έχει δηλώσει ότι «δεν θέλουµε followers», ο κ. Πάνος Λάµπρου, που δεν θέλει «κόµµα-σούπερ µάρκετ», ή ακόµα και ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος φοβάται την πασοκοποίηση – καθότι είναι προφανές ότι το άνοιγμα θα αφορά πρωτίστως την παλιά εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, που τώρα µετακόµισε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Κουµουνδούρου προγραµµατίζει να ξεκινήσει τρίµηνη καµπάνια για την εγγραφή νέων µελών, αλλά αυτό είναι απλώς ένα µέρος του σχεδίου. Η µεγάλη αλλαγή, την οποία ο κ. Τσίπρας επικροτεί, είναι η ψηφιακή οργάνωση του κόµµατος, η εγγραφή δηλαδή µελών και φίλων µέσω Διαδικτύου. Οι πιο φανατικοί του ανοίγματος λένε ότι όποιος γράφεται στην πλατφόρμα γίνεται αμέσως µέλος, αρκεί κάποια στιγμή να έχει επαφή και µε την τοπική οργάνωση. Εχει βρεθεί πάντως και τρόπος ώστε να µην ξεσηκωθούν οι τωρινές οργανώσεις, ούτε να προκληθούν τρικυμίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.