Ειδησεογραφικό site

Συναντήσεις Τσίπρα με αντιπροέδρους Ινδίας και Ινδονησίας

245

Διαδοχικές διμερείς συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Ινδίας Venkaiah Naidu και τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας Jusuf Kalla είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της 12ης Ευρωασιατικής Συνόδου (ASEM).

Στη διάρκεια της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Ινδίας αναφέρθηκε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα είναι η υψηλή τεχνολογία, οι τηλεπικοινωνίες, οι νεοφυείς επιχειρήσεις (start ups), η ναυτιλία. Η ινδική εταιρία GMR συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του κονσόρτσιουμ στο Καστέλι.

Ο αντιπρόεδρος της Ινδίας χαρακτήρισε κορυφαίο γεγονός την 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 2019, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι η Ινδία και σημείωσε ότι αναμένεται να είναι υψηλόβαθμη η κυβερνητική εκπροσώπηση και πολυάριθμη η επιχειρηματική αποστολή που θα δώσουν το «παρών» στην 84η ΔΕΘ.

Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας με την Ινδονησία

Στη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ινδονησίας ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράσταση της Ελλάδας για τις καταστροφές που προκάλεσαν στην Ινδονησία ο σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε.

Επίσης τον ευχαρίστησε για τη στάση της Ινδονησίας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, όπου η χώρα του αντιτίθεται στα μεροληπτικά ψηφίσματα που προωθεί η Τουρκία για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εξέτασαν τις προοπτικές για οικονομική συνεργασία και συνεργασία στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η συγκρότηση Κοινής Επιτροπής με στόχο την ενίσχυση οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο μεγάλο ενδιαφέρον ελληνικών εταιριών στην Ινδονησία για τους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας, των κατασκευών και των δομικών υλικών.

Αύριο ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.