Ειδησεογραφικό site

Σύγκρουση στα Τέμπη: «Περαστικά γείτονα», γράφει η Hurriyet

22
Στην τραγωδία στα Τέμπη, αναφέρεται σήμερα ο Τουρκικός Τύπος.

Ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, η οποία στο πρωτοσέλιδό της αναφέρεται στο σιδηροδρομικό δυστύχημα είναι, «Περαστικά γείτονα».

hutetee

Η αντιπολιτευόμενη Cumhuriyet αναφέρει «Πενθεί η Ελλάδα» και κάνει αναφορά στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως για τα 40.000 θύματα του σεισμού στην Τουρκία δεν υπήρξε καμία παραίτηση.

tzou_

H είδηση βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, «Türkiye», «Sabah» και «Akşam».

sabach1


aksams«Στην Ελλάδα ο υπουργός παραιτήθηκε από ευθιξία, εδώ κανένας», σχολιάζουν Τούρκοι στα social media

H παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, κυριαρχεί στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τούρκοι χρήστες σχολιάζουν την κίνηση ευθιξίας του πρώην υπουργού, συγκρίνοντας συμπεριφορές Τούρκων αξιωματούχων τόσο κατά τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην Τουρκία, όσο και κατά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τσόρλου της Ανατολικής Θράκης -το 2018- που ουδείς παραιτήθηκε και ουδείς τιμωρήθηκε. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 24 άτομα, αναμεσά τους πολλά παιδιά, και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Να σημειωθεί πως φαίνεται να υπάρχει σύγχυση του προσώπου του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών με αυτό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και για αυτό σε πολλές αναρτήσεις χρησιμοποιείται η φωτογραφία του δεύτερου.

Μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις χρηστών στα τουρκικά social media:

• «Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 36 άνθρωποι, ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε αμέσως. Πέρασαν 23 μέρες από τον σεισμό στην Τουρκία, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 50 χιλιάδες άνθρωποι, με αμέλεια και πολλές ευθύνες αλλά ούτε ένας δεν παραιτήθηκε» έγραψε o Mustafa Hos.

• «Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως όταν συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, δεν μπορεί να συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα και παραιτήθηκε. Στην Τουρκία ο υπουργός Μεταφορών είχε διερωτηθεί ‘’Γιατί να παραιτηθώ;’’» σχολίασε ο χρήστης Ataturk’cu Duz Vatandas.

• «36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε, αλλά στη χώρα μας 46 χιλιάδες ις ζωές χάθηκαν στον σεισμό και όχι κανένας δεν παραιτήθηκε, αλλά υπολογίζουν να κερδίσουν και πάλι τις εκλογές του 2023» έγραψε ο χρήστης Cooler ılcccer.

• «Ο υπουργός παραιτήθηκε γιατί 40 άνθρωποι πέθαναν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα. Χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν στη χώρα μας, και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να επουλώσετε πληγές λόγω της ανευθυνότητάς σας» καυτηρίασε o Hukumdar Pehlivan

• «Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 40 άνθρωποι στην Ελλάδα, παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Καραμανλής. Στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Τσορλού ουδείς παραιτήθηκε, ενώ μήνυσαν τηη μητέρα του Ογκούζ Αρντά Σελ που πέθανε στο δυστύχημα, για προσβολή του Ερντογάν» έγραψε ο χρήστης OrCuN;

• «Την ευθύνη για 41 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα ανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών της Ελλάδας και παραιτήθηκε. Είθε ο Αλλάχ να μας δώσει υπουργούς με τέτοια συνείδηση. Φροντίστε ο καθένας να κάνει τη δουλειά του με υπευθυνότητα σωστά» σχολίασε ο χρήστης Gulin.

Τα σχόλια είναι κλειστά.