Ειδησεογραφικό site

Σπυρόπουλος εναντίον Κασσελάκη: Ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του μέντορά του Παύλου Πολάκη

31

Τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, σχολίασε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Ο κ. Κασσελάκης με αυτά που είπε χθες (7/11), ακολουθεί κατά γράμμα την πολιτική του μέντορά του, του κ. Πολάκη. Είναι αυτό, που κατά την άποψή μου, καταδίκασε ο ελληνικός λαός ως αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Θα καλούσα τον κ. Κασσελάκη να μελετήσει καλύτερα την πολιτική ιστορία του τόπου και να δείχνει σεβασμό απέναντι σε πολιτικές προσωπικότητες με ένα αποτύπωμα – όσο και αν διαφωνεί με κάποιες από τις επιλογές ή τη διαδρομή τους. Δεν δείχνει ούτε αυτό να επιλέγει. Εμείς, από την πλευρά μας, τιμήσαμε την πολιτική πορεία ενός σημαντικού πρωθυπουργού, που άφησε ένα πολύ μεγάλο αποτύπωμα, με μεγάλες αλλαγές και επιτεύγματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στον Real FM 97,8.

τη πρόσφατη συνάντηση των κ. Ανδρουλάκη και Κασσελάκη ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε ότι ήταν φιλική και ότι στα σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, όπως για παράδειγμα, η προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη.

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και την ακρίβεια, ο γραμματέας του Κινήματος επεσήμανε ότι «εδώ και δυόμισι χρόνια, το πρόβλημα της ακρίβειας ταλαιπωρεί τους πολίτες καθημερινά. Δυστυχώς, -ειδικά στο κομμάτι των τροφίμων-, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια πανευρωπαϊκά στην αύξηση των τιμών. Παρατηρείται σωρευτικά μια αύξηση περίπου 30%. Βλέπουμε, ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα αισχροκέρδειας και η κυβέρνηση είναι παρατηρητής. Ο πρωθυπουργός αντί να κάνει εξαγγελίες και δημόσιες τοποθετήσεις, θα έπρεπε ήδη να ενισχύσει με προσωπικό τη ΔΙΜΕΑ, ώστε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους στην αγορά. Κάποιοι κερδοσκοπούν εις βάρος του ελληνικού λαού, και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» προσθέτοντας ότι η αφετηριακή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για υποχωρήσεις και συμβιβασμούς δεν ήταν σωστή διαπραγματευτική τακτική.

«Ο κ. Ερντογάν θεωρεί ότι είναι ένα ανατολίτικο παζάρι στο οποίο παίρνεις και δίνεις. Για εμάς υπάρχουν πάγιες θέσεις. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να επιμείνουμε στις βασικές αρχές που και εμείς έχουμε θέσει, όπως το εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία, όσο συνεχίζει αυτή την επιθετική στρατηγική απέναντι στη χώρα μας» κατέληξε ο κ. Σπυρόπουλος

Τα σχόλια είναι κλειστά.