Ειδησεογραφικό site

Σπίτι με το Mega: Ο Νίκος Μακρόπουλος ερμηνεύει ακυκλοφόρητο Μάνο Ξυδού

106

Ο Νίκος Μακρόπουλος ερμηνεύει το ακυκλοφόρητο τραγούδι του Μάνου Ξυδού, «Πες μου τι έκανα», στον δίσκο «Ένας πρίγκιπας της Δυτικής όχθης».

Η οικογένεια του αείμνηστου συνθέτη «κάλεσε» τον αγαπήμενο καλλιτέχνη για τη συγκεκριμένη κυκλοφορία σε ένα τραγούδι, το οποίο ο Μάνος το είχε γράψει στη Θεσσαλονίκη, για τη Θεσσαλονίκη, την πόλη απ’ όπου κατάγεται ο Νίκος Μακρόπουλος.
Στη σημερινή εκπομπή «Σπίτι με το Mega», η οποία είναι αφιερωμένη στον Μάνο Ξυδού, ο Νίκος Μακρόπουλος θα ερμηνεύσει το συγκεκριμένο τραγούδι, στο οποίο μάλιστα έχει διατηρηθεί η φωνή του Μάνου, απ’ όταν το έκανε demo, καθώς και άλλα αξέχαστα τραγούδια του!

Η ανάρτηση του Νίκου Μακρόπουλου στο Facebook

Ο Μάνος Ξυδούς για μένα πέρα από πρωτοπόρος, πολυτάλαντος και άνθρωπος που με την προσέγγιση και την ευφυία του «έπλασε» με νότες πολλές γενιές, ήταν και θα είναι πηγή έμπνευσης.
Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή αποδέχτηκα την πρόταση της οικογένειας του Μάνου να ερμηνεύσω το ακυκλοφόρητο τραγούδι του αείμνηστου συνθέτη με τίτλο «Πες μου τι Έκανα» στον δίσκο «Ένας Πρίγκιπας της Δυτικής Όχθης».

Ένα τραγούδι πολύ σημαντικό γιατί αφενός έχει τη φωνή του Μάνου Ξυδούς από όταν το είχε πρώτοτραγουδήσει σε μορφή demo και αφετέρου γιατί γράφτηκε στην πόλη μου, για την πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη!
Σήμερα το βράδυ στην εκπομπή «Σπίτι με το Mega» θα τραγουδήσουμε τα αξέχαστα τραγούδια του Μάνου Ξυδούς και το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι του «Πες μου τι Έκανα».

anartisi_makropoulou

Τα σχόλια είναι κλειστά.