Ειδησεογραφικό site

Σουηδία: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο του Μάλμε

122

Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των πυροβολισμών που συνέβησαν χθες στο Μάλμε της Σουηδίας, γεγονός που η αστυνομία αποδίδει σε συγκρούσεις συμμοριών. Την ίδια ώρα, στη χώρα επικρατεί έντονη ανησυχία για την αύξηση του βίαιου εγκλήματος.

Το περιστατικό έγινε χθες το βράδυ, όταν μόλις 100 μέτρα από ένα περιφερειακό αστυνομικό τμήμα κοντά στο κέντρο της πόλης, έξι άνδρες, ηλικίας από 19 έως 31 ετών, πυροβολήθηκαν σε ίντερνετ καφέ.

«Τα πρόσωπα που πυροβολήθηκαν θεωρούμε πως είναι μέλη συμμοριών και αναπτύσσουν δράση στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος στο Μάλμε», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Στέφαν Σίντεους, σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με τον Σίντεους, υπάρχουν τρεις με τέσσερις διενέξεις που συνδέονται με συμμορίες στο Μάλμε, ενώ τα θύματα ανήκαν σε μια από τις συμμορίες που εμπλέκονται σε αυτές.

Αύξηση των εγκλημάτων που σχετίζονται με τη δράση συμμοριών

Το ποσοστό φόνων στη Σουηδία δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, όμως οι πυροβολισμοί και τα εγκλήματα που σχετίζονται με τη δράση συμμοριών αυξάνονται.

Το ζήτημα έχει καταστεί κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με το λαϊκιστικό, ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών να προσπαθεί να συνδέσει την κλιμάκωση της ένοπλης βίας με την αύξηση της μετανάστευσης και τη χαμηλή ενσωμάτωση των νεοαφιχθέντων.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ ανδρών ηλικίας από 15 έως 19 ετών από τις 13 χώρες που εξετάστηκαν η Σουηδία έχει το υψηλότερο ποσοστό ένοπλης βίας που αφήνει πίσω της νεκρούς.

Η αστυνομία δήλωσε πως δεν έχει συλλάβει υπόπτους για τους χθεσινούς πυροβολισμούς και απηύθυνε έκκληση σε τυχόν μάρτυρες να προσέλθουν να καταθέσουν για να διασαφηνιστούν οι συνθήκες του βίαιου επεισοδίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.