Ειδησεογραφικό site

Σοκ! Στέλνει στρατό σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ ο Πούτιν και τον «βαφτίζει»… ειρηνευτική δύναμη

39

Ο Πούτιν διέταξε τον στρατό της Ρωσίας να διενεργήσει ειρηνευτικές επιχειρήσεις στις δύο περιοχές της Ουκρανίας που αναγνώρισε ως ανεξάρτητες.

Με την υπογραφή του διατάγματος που αναγνώρισε την ανεξαρτησία των Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τον ρωσικό στρατό να ξεκινήσει μια ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση στις περιοχές αυτές της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι ανακοινώσεις αυτές του Ρώσου προέδρου έρχονται σε μία ημέρα κατα την οποία οι εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα ήταν ραγδαίες, αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν νωρίτερα έκανε γνωστή την απόφασή του για αναγνώριση των δύο αυτών περιοχών από τη Ρωσία ως ανεξάρτητων.

Η απόφαση αυτή του προέδρου της Ρωσίας έφερε έντονες και άμεσες αντιδράσεις από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε νωρίτερα μια δήλωση με την οποία επέπληξε την αναγνώριση της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία για δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, ανέφερε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα εκδώσει διάταγμα που «θα απαγορεύει νέες επενδύσεις, εμπόριο και χρηματοδότηση από Αμερικανούς προς, από ή στις λεγόμενες περιοχές DNR και LNR της Ουκρανίας».

Το εκτελεστικό διάταγμα θα επιτρέψει επίσης την επιβολή κυρώσεων κατά «οποιουδήποτε ατόμου που είναι αποφασισμένο να δραστηριοποιηθεί σε αυτές τις περιοχές της Ουκρανίας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.