Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Τσίπρα με τραπεζίτες: Να δοθεί «ανάσα» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

30

Να δώσουν «ανάσα» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν «κόκκινα δάνεια» και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε ομαδικές απολύσεις ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραπεζίτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την σημερινή συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η συνεργασία κυβέρνησης και τραπεζών, με στόχο τη βελτίωση της παροχής ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις, η αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Η κρίση ξεκίνησε από την αδυναμία των τραπεζών να παράσχουν ρευστότητα στην οικονομία και θα τελειώσει με την άρση αυτής της αδυναμίας».

Και συμπλήρωσε: «Κυβέρνηση, τράπεζες και φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για την ανόρθωση της οικονομίας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.