Ειδησεογραφικό site

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε κτίριο στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών

51

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείριση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Φορέ των Βρυξελλών.

Αστυνομικοί, διερευνώντας το ενδεχόμενο δολοφονίας, απέκλεισαν τις εισόδους ενός κτιρίου στο δρόμο Ζαν Μπαπτίστ Βανπέ,  κοντά στην πλατεία Σαιν-Ντενί, ενώ πάνω από την περιοχή πετούσαν και ελικόπτερα της αστυνομίας.

Βελγικά μέσα ανέφεραν ότι ένας Πολωνός εμφανίστηκε σε το τμήμα του Σαιν Ζιλ και υποστήριξε ότι έγινε μία δολοφονία, υποστήριξε εκπρόσωπος της Αστυνομίας των Βρυξελλών. Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο που τους υπέδειξαν, όμως δεν βρήκαν τίποτα. «Ερευνούν τα κτίρια, όμως μπορούμε να πούμε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος. Αν και στην αρχή υπήρχαν πληροφορίες ότι στο σπίτι υπήρχε ένοπλος, εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε την παρουσία ενόπλου στην περιοχή.

Στο χώρο αναπτύχθηκαν ελεύθεροι σκοπευτές. Το κτίριο βρίσκεται κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο με 350 περίπου μαθητές. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο εσωτερικό του σχολείου.

Οι Βελγικές αρχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από τον Μάρτιο 2016, όταν καμικάζι βομβιστές είχαν σκοτώσει 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και το μετρό.


Το σημείο του αποκλεισμού, στην οδό Ζαν Μπαπτίστ Βανπέ, στην περιοχή Φορέ

Εκκενώθηκε η περιοχή

Παράλληλα, οι αρχές δημιούργησαν μια περίμετρο ασφαλείας. Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της γειτονιάς να παραμείνουν εντός του σπιτιού τους, ενώ εκκενώθηκαν και τα καταστήματα. Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε στη γειτονιά του Gare de l’Est, στη λεωφόρο Vanpe, στην πλατεία Σαιν Ντενί και στην οδό Rue du Curé.

Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στα δρομολόγια των λεωφορείων, που απαγορεύεται να περάσουν από τη συγκεκριμένη οδό. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία των τοπικών λεωφορείων, έγινε εκτροπή λόγω αστυνομικής παρέμβασης.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.