Ειδησεογραφικό site

Σε στρατόπεδο κρατούνται οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί

222

«Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη». Με αυτά τα λόγια αντέδρασε, μέσω του αντιπροέδρου της Μπεκίρ Μποζντάγ η Τουρκία στην είδηση πως και οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί αφέθηκαν ελεύθεροι (μετά τη συμπλήρωση του 18μηνου) από την ελληνική δικαιοσύνη. Αυτή η αναφορά αλλά και το… παρελθόν της Τουρκίας (σ.σ. πρόσφατα απήχθησαν από το Κόσοβο ύποπτοι Γκιουλενιστές) έχει θέσει σε ύψιστο συναγερμό τις ελληνικές αρχές.
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που έφρασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο λίγες ώρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 και ζήτησαν πολιτικό άσυλο, κρατούνται σε στρατόπεδο στην ηπειρωτική χώρα, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι κάτι περισσότερο από δρακόντεια. Οι ελληνικές αρχές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα το Σάββατο (09.06.2018) δεν φοβούνται μόνο το ενδεχόμενο της απαγωγής. Περισσότερο φοβούνται και το σενάριο να επιχειρήσει κάποιος ακόμη και να δολοφονήσει τους «οκτώ»!

Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχει ξεχωριστή ροή πληροφοριών μόνο για τους Τούρκους αξιωματικούς. Και με βάση αυτές τις πληροφορίες αναπροσαρμόζεται συνεχώς το σχέδιο για τη φρούρησή τους.

Σε στρατόπεδο οι Τούρκοι αξιωματικοί
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά άγνωστο που φυσικά. Ο ειδικά διαμορφωμένος αυτός χώρος είναι μεγαλύτερος από τον προηγούμενο χώρο κράτησής τους. Οι Τούρκοι αξιωματικοί είναι υπό συνεχή και αυστηρή επιτήρηση.

Ο καθένας έχει το δωμάτιο του. Κοινόχρηστοι είναι μόνο οι χώροι της κουζίνας και του σαλονιού. Έχουν ελευθερία να κάνουν πεζοπορία ή τρέξιμο αλλά όχι να βγαίνουν από τον φυλασσόμενο χώρο. Οι μοναδικές επισκέψεις που δέχονται είναι αυτές από τους δικηγόρους τους. Και όσοι μπαίνουν στο χώρο, ελέγχονται εξονυχιστικά

Τα σχόλια είναι κλειστά.