Ειδησεογραφικό site

Σάλος στα social για την ανάρτηση της Ακρίτα με τα fake news για το εμβόλιο του Μπακογιάννη

147

Η Ελενα Ακρίτα κατηγόρησε τον Κώστα Μπακογιάννη ότι λέει ψέματα πως εμβολιάστηκε προχθές το απόγευμα, σχολιάζοντας τη φωτογραφία που ανήρτησε ο δήμαρχος Αθηναίων από τη στιγμή του εμβολιασμού του. Εγραψε η Ελενα Ακρίτα στο Facebook: «Μην τηλεφωνείτε άλλο, έχουμε νικητή. Ο κ. Μπακογιάννης εμβολιάζεται με καπάκι στη σύριγγα από νοσοκόμα χωρίς γάντια και ο Ιονέσκο αυτοκτονεί».

Με άλλα λόγια, η Ελενα Ακρίτα χρησιμοποίησε την επιχειρηματολογία που πολλές φορές έχουμε δει να χρησιμοποιούν συνωμοσιολόγοι κατά της πανδημίας, του εμβολιασμού κ.λπ.

Οι αντιδράσεις στα social media για την ανάρτηση της Ελενας Ακρίτα ήταν οξύτατες (το όνομά της ήταν στα τρεντ του Twitter χθες το βράδυ), καθώς τέτοιες αναρτήσεις, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αντιεμβολιαστές, αρνητές και λοιπούς συνωμοσιολόγους, μπορούν να υπονομεύσουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια για το χτίσιμο τείχους ανοσίας μέσω του εμβολιασμού.

Ακόμη και ο μη φιλικός στην κυβέρνηση νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου, του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, σχολίασε αρνητικά την ανάρτηση Ακρίτα και διέψευσε τις συνωμοσιολογικές της θεωρίες:

Κάποιοι σχολίασαν ιδιαίτερα καυστικά την ανάρτηση της δημοσιογράφου:

Η σύριγγα είναι χωρίς πώμα κι η νοσηλεύτρια δεν χρειάζεται να φοράει γάντια (είτε πρέπει να αλλάζει γάντια με καθέναν που εμβολιάζει ή απλά να περνάει τα χέρια της με διάλυμα αλκοόλης, πάντως ΟΧΙ να έχει τα ίδια γάντια). Μην γράφετε λαλακίες. twitter.com/koinian/status

Τα σχόλια είναι κλειστά.