Ειδησεογραφικό site

Σάλος με σεξιστικό πρωτοσέλιδο της Daily Mail με τα πόδια των Sturgeon και May

35

 

ImageHandler

Σάλο έχει προκαλέσει στα βρετανικά μέσα, ένα πρωτοσέλιδο της Daily Mail, που απεικονίζει τη Σκωτσέζα πρωθυπουργό Nicola Sturgeon και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May με τη λεζάντα «Forget about Brexit, who won Legs-it!».

H επιλογή της εφημερίδας να εστιάσει την προσοχή της… στα πόδια των δύο κορυφαίων πολιτικών, κάνοντας ένα – από τα γνωστά της πλέον- λογοπαίγνια με τίτλο  «Ξεχάστε το Brexit, (το θέμα είναι) ποια κέρδισε το Legs-it!», χαρακτηρίστηκε από πολλά βρετανικά μέσα ως «σεξιστική, βλακώδης και προσβλητική», ενώ τα αρνητικά σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά.

Μεταξύ των πρώτων που επέκριναν το πρωτοσέλιδο ως σεξιστικό και προσβλητικό ήταν οι βουλευτές του Εργατικού κόμματος, Harriet Harman και Yvette Cooper, τη στιγμή που ο  Tony Blair χαρακτήρισε την εφημερίδα ως «απόλυτο απόβρασμα», ενώ ο ο πρώην ηγέτης των Εργατικών Εd Miliband ανέφερε: «Η δεκαετία του 1950 τηλεφώνησε και ζήτησε το τίτλο της πίσω».

Το πρωτοσέλιδο που έδειχνε τη συνάντηση των δύο κυριών-ηγετών αυτών και αφορούσε τις συζητήσεις που υπάρχουν γύρω από το φλέγον ζήτημα του Brexit δε θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο και από τη σκωτσέζικη έκδοση της Daily Mail, η οποία στο πρωτοσέλιδο της χρησιμοποίησε μεν την ίδια φωτογραφία αλλά με διαφορετικό τίτλο «Oh so frosty! Secrets of Nicola and PM’s talk-in» ή αλλιώς «Ω τόσο παγωμένα! Μυστικά μεταξύ της Nicola και της πρωθυπουργού»

Τα σχόλια είναι κλειστά.