Ειδησεογραφικό site

Ρωσία: Κλιμακώνει τις αντιδράσεις – Η Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από τις απελάσεις

140

Τις ΗΠΑ κατηγορεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ότι κρύβονται πίσω από τις απελάσεις δύο ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuter’s. H Ουάσινγκτον βρίσκεται πίσω από την αντι-ρωσική απόφαση της Αθήνας», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημα του πρακτορείου που επικαλείται δήλωση από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

H νέα αντίδραση από τη Ρωσία, που κλιμακώνει με αυτό τον τρόπο την κρίση στις σχέσεις με την Ελλάδα,  έρχεται λίγες ώρες μετά την κλήση του Ελληνα πρεσβευτή στη Μόσχα Ανδρέα Φρυγανά στο ρωσικό ΥΠΕΞ: Εχουν προηγηθεί δηλώσεις της εκπροσώπου του υπουργείου Μαρίας Ζαχάροβα, αλλά και οι διαρροές σύμφωνα με τις οποίες έχουν σταματήσει οι προεργασίες για την επίσκεψη Λαβρόφ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο η Μόσχα χαρακτηρίζει απολύτως αβάσιμη την απέλαση των δύο ρώσων διπλωματών, καθώς δεν δόθηκαν αποδείξεις για τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την απέλαση. Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας υπογραμμίζει ότι η απέλαση των διπλωματών από την Ελλάδα κινείται αντίθετα από τη φύση των διμερών σχέσεων και μπορεί να της προκαλέσει σοβαρή ζημιά.

Νωρίτερα, σήμερα για εξηγήσεις και ενημέρωση είχε κληθεί στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς. Ο Έλληνας πρεσβευτής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του Υπουργείου και στη συνέχεια αποχώρησε. Έως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης που είχε ο κ.Φρυγανάς στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.