Ειδησεογραφικό site

Προσκλητήριο για νέα αρχή από τη Γεννηματά

150

Ιδιαίτερα ενισχυμένη – παρά τις αναταράξεις στο εσωκομματικό πεδίο – εξήλθε η Φώφη Γεννηματά από το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αφού κατάφερε να περάσει τις θέσεις της και να επιβάλει τους κανόνες της.
Σχεδόν ομόφωνα οι σύνεδροι υπερψήφισαν τις αλλαγές στο καταστατικό, βασικότερη από τις οποίες ήταν ο συγχρονισμός της θητείας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την θητεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Έτσι, η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει στο «τιμόνι» και των δύο κομμάτων, έως την ολοκλήρωση της θητείας της στην προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή το Νοέμβριο του 2021.
Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ, όπως το γνωρίζαμε μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, παύει να υφίσταται, αφού απορροφάται πολιτικά και οργανωτικά από το Κίνημα Αλλαγής, με όλα τα μέλη και τα στελέχη του να δραστηριοποιούνται πλέον στις ενιαίες οργανώσεις του νέου φορέα και αυτό ισχύει και για όλα τα κεντρικά όργανα, όπως το Εθνικό Συμβούλιο.
Να σημειωθεί ότι αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί επιβεβαίωση για το «Κ», που είχε γράψει ότι οι σύνεδροι που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν απολύτως ελεγχόμενοι από το προεδρικό στρατόπεδο. Ταυτόχρονα, αποτελεί στρατηγική νίκη της Φώφης Γεννηματά, αφού κατάφερε να κάνει πράξη τον αρχικό της σχεδιασμό. Να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο και να προχωρήσει στην υλοποίηση του οδικού χάρτη που έχει αποφασίσει, με μοναδικό όχημα το Κίνημα Αλλαγής.
Περισσότερα στο Καρφί που κυκλοφορεί

Τα σχόλια είναι κλειστά.