Ειδησεογραφικό site

Προειδοποίηση Νετανιάχου: «Θα βομβαρδίσουμε 100 φορές περισσότερες όσους μας επιτεθούν»

74

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε ότι τα αεροπορικά πλήγματα ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία ήταν «ανάλογα» επειδή η Ισλαμική Δημοκρατία «πέρασε την κόκκινη γραμμή».

Σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα, σύντομης διάρκειας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε μια «πολύ ευρύτερη επίθεση ενάντια σε ιρανικούς στόχους στη Συρία».

«Βρισκόμαστε εν μέσω μιας παρατεταμένης μάχης και η πολιτική μας είναι σαφής: δεν θα επιτρέψουμε στο Ιράν να εδραιωθεί στρατιωτικά στη Συρία», διεμήνυσε ο Νετανιάχου.

Το Ισραήλ ενισχύει και άλλο τις δυνάμεις του στο Γκολάν με άρματα μάχης και πυροβολικό ενώ μια «πρόγευση» του τι θα ακολουθήσει έδωσε ανώτατος αξιωματικός της Ισραηλινής Αεροπορίας:

«Το Ιράν έχει ακόμη πυραύλους μακρού βεληνεκούς στην Συρία και έχει την ικανότητα να μας πλήξει».

«Χθες μετέφερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο καθεστώς Άσαντ: Η δράση μας στρέφεται κατά ιρανικών στόχων στη Συρία. Όμως, αν ο συριακός στρατός ενεργήσει εναντίον μας, θα δράσουμε εναντίον αυτού. Αυτό ακριβώς συνέβη χθες. Θα βομβαρδίσουμε στο εκατονταπλάσιο όσους μας επιτεθούν. Και θα δράσουμε εναντίον όσων ετοιμάζονται να μας επιτεθούν, πριν το πράξουν. Αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε» προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κλιμακώνοντας την ένταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.