Ειδησεογραφικό site

Πρόεδρος της Bundestag ο Σόιμπλε – Δείτε τον απίστευτο αποχαιρετισμό από το ΥΠΟΙΚ

23

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «O κύριος Bundestag». Μια νέα σελίδα ανοίγει στη ζωή του νέου προέδρου της γερμανικής Βουλής. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Bundestag, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:  501 ψήφοι υπέρ του Σόιμπλε, 173 καταψήφισαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών και 30 αποχές.

Ο βετεράνος της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας με 45 χρόνια στη φαρέτρα του είναι και με τη «βούλα» πρόεδρος της 19ης γερμανικής Βουλής.

Αναλαμβάνοντας τη νέο του ιδιότητα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε τους βουλευτές να ξεσπάσουν σε γέλια.
«Πρέπει να πιέσω τον εαυτό μου;», ήταν τα πρώτα του λόγια από το βήμα της Bundestag, ενώ συνειδητοποιούσε ότι δεν ακουγόταν η φωνή του στο μικρόφωνο.

«Κάθε αρχή και δύσκολη», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και εξέφρασε τη μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι βουλευτές.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Bundestag, στην οποία συμμετέχουν 709 βουλευτές – αριθμός ρεκόρ- το πρωτοκλασάτο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών θα αναλάβει τη ηνία της ομοσπονδιακής Βουλής και θα βρεθεί αντιμέτωπο με το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD κατόπιν ψηψοφορίας.

Άκρως εντυπωσιακή και συγκινητική είναι η φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει εργαζομένους του υπουργείου Οικονομικών να αποχαιρετούν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σχηματίζοντας το μηδέν. Το μηδέν σχημάτισαν περίπου 400 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών φορώντας μαύρα κοστούμια για να συμβολίσουν το μεγάλο επίτευγμα στην εποχή Σόιμπλε: τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τον οποίο στη Γερμανία αποκαλούν και «μαύρο μηδενικό».

Τι είναι το «μαύρο μηδέν» με το οποίο αποχαιρέτησαν τον Σόιμπλε οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών

Τη φράση «μια φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις» κατάφεραν να επιβεβαιώσουν οι υπάλληλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Στην αποχαιρετιστήρια φωτογραφία τους προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αποχώρησε μετά από οκτώ χρόνια από την «Wilhelmstraße» για να αναλάβει καθήκοντα του προέδρου της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, σχημάτισαν ένα ανθρώπινο «μηδενικό», για να αποτυπώσουν το «ιερό δισκοπότηρο» της οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας. Αυτό ενός εξισορροπημένου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Το «μαύρο μηδέν» (schwarze Null) αποτελούσε, από την πρώτη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, τον απόλυτο δημοσιονομικό στόχο, παρόλο που η επιμονή της Γερμανίας στον εξισορροπημένο προϋπολογισμό – επιμονή που μεταφέρθηκε και σε επίπεδο Ευρωζώνης- έχει δεχθεί κριτικές, τόσο από το ΔΝΤ όσο και από οικονομολόγους εντός της Γερμανίας.

Η φωτογραφία των υπαλλήλων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δεν ξεκαθαρίζει ωστόσο αν αποτελεί το «ύστατο χαίρε» στην συγκεκριμένη πολιτική ή αν αποτελεί υπόσχεση συνέχισής της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.