Ειδησεογραφικό site

Πούτιν: Δώρο στον Νετανιάχου μια αυθεντική επιστολή του Σίντλερ

35

Ένα δώρο που προκάλεσε ιδιαίτερη συγκίνηση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θέλησε να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης που έγιναν στην Μόσχα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ολοκαυτώματος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χάρισε στον Νετανιάχου μία αυθεντική επιστολή του Όσκαρ Σίντλερ, προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

Η εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης του Νετανιάχου, Άννα Τζόναθαν-Λέους, ανέφερε:

«Μετά τη συνάντηση (των δύο), ο Πρόεδρος Πούτιν καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό Νετανιάχου μ’ ένα δώρο. Αυτό είναι το πρωτότυπο της επιστολής του Όσκαρ Σίντλερ προς τη σύζυγό του. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν πολύ συγκινημένος από αυτό το δώρο, που ήρθε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».

Η Λέους, πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Νετανιάχου σκοπεύει να παραδώσει το δώρο στο Yad Vashem, το μεγαλύτερο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ που βρίσκεται κοντά στην Ιερουσαλήμ.

Ο Όσκαρ Σίντλερ ήταν Γερμανός βιομήχανος που συνέβαλε στη διάσωση περίπου 1.200 Εβραίων από τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Προκειμένου να διαφυλάξει τους Εβραίους από τα βασανιστήρια των Ναζί, ο Σίντλερ προσλάμβανε τους Εβραίους στο εργοστάσιό του οι οποίοι -με τον τρόπο αυτό- κατάφερναν να ξεφύγουν από τη σχεδόν βέβαιη μοίρα που θα είχαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η ζωή του Σίντλερ έγινε ταινία από το Στίβεν Σπίλμπεργκ, αποσπώντας πολλές διακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι το Ισραήλ δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην ήττα των Ναζί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.