Ειδησεογραφικό site

Πώς συνδέονται ατμοσφαιρική ρύπανση και ομάδα αίματος

57

Με την ομάδα αίματος φαίνεται ότι συνδέονται οι κίνδυνοι που προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές του Intermountain Medical Center Heart Institute στη Γιούτα των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι άνθρωποι με ομάδα αίματος Α, Β και ΑΒ έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή ή να νιώσουν πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια επεισοδίων υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο. Λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνουν όσοι έχουν ομάδα αίματος 0.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερευνητές ανακαλύπτουν ότι το περιβάλλον επηρεάζει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής, αλλά είναι η πρώτη φορά που ο κίνδυνος συνδέεται με την ομάδα αίματος.

Σχεδόν διπλάσιος ο κίνδυνος

Η έρευνα στηρίχθηκε σε δεδομένα ασθενών σε βάθος 14 ετών. Σε περιπτώσεις υψηλής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή πόνου στο στήθος διπλασιάζεται για ανθρώπους που ανήκουν στην ομάδα Α, Β και ΑΒ. Αντίθετα, ο κίνδυνος αυξάνεται ελάχιστα για όσους ανήκουν στην ομάδα 0.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Benjamin Horne επισήμανε ότι η σύνδεση καρδιακής προσβολής και ρύπανσης σε ασθενείς που δεν ανήκουν στην 0 ομάδα αίματος δεν πρέπει να πανικοβάλλει. Οι ασθενείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι σε περιπτώσεις που η ρύπανση φθάσει υψηλά επίπεδα και θα πρέπει να μένουν εντός του σπιτιού, μακριά από τη ρύπανση και να αθλούνται σε εσωτερικούς χώρους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.