Ειδησεογραφικό site

Πολύς κόσμος για βόλτα, λίγοι κάνουν αγορές

139

Γεμάτο κόσμο είναι από πολύ νωρίς και το κέντρο της Αθήνας, με το αδιαχώρητο να επικρατεί στην Ερμού.
Ωστόσο, όπως καταγράφουν οι καταστηματάρχες και μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ, πολύ κόσμος κάνει βόλτα με την οικογένεια του και τους φίλους του, αλλά λίγοι μπαίνουν για αγορές. «Περπάτάνε, κοιτάνε, αλλά δεν αγοράζουν. Δείτε τον κόσμο, δεν κρατάει καν σακούλες από μαγαζιά» ανέφεραν καταστηματάρχες που περίμεναν πως και πως αυτές τις ημέρες για να «ανασάνουν» σε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα.
Ωστόσο, πολίτες αναφέρουν ότι έκαναν ήδη τις αγορές τους τα Χριστούγεννα για όσα χρειάζονται και πλέον η οικονομική στενότητα δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν και σε άλλες την Πρωτοχρονιά.
Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν ως τις 18:00 το απόγευμα και ως τις 20:00 το βράδυ πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς (Δευτέρα, 31/12) τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 5 το απόγευμα.
Την Τρίτη, 1η Ιανουαρίου και την Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου, θα μείνουν κλειστά. Από την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019, θα επανέλθει το ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια του κάθε εμπορικού συλλόγου.
Όπως κατάμεστη είναι και η Βαρβάκειος αγορά, για τις προμήθειες του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού. Οι τιμές στο χοιρινό κυμαίνονται από 3 έως 3.5 ευρώ το κιλό, έως τα 6 για όσους προτιμούν το αγριογούρουνο, ενώ στα 5 ευρώ το κιλό φθάνει η τιμή για το αρνάκι. Στην παραδοσιακή βασιλόπιτα τώρα, η οποία έχει την τιμητική της, τα είδη είναι πολλά και αναλόγως κυμαίνεται και η τιμή

Τα σχόλια είναι κλειστά.