Ειδησεογραφικό site

Ποιος είναι ο Ολλανδός «ψευδοπροφήτης» που ισχυρίζεται ότι τον προέβλεψε τον σεισμό στην Τουρκία

91
Viral έχει γίνει η ανάρτηση στο Twitter ενός Ολλανδού που «προέβλεψε» τον σεισμό στην Τουρκία. Στις 29 Ιανουαρίου οι συνεργάτες του και ο ίδιος σε βίντεο είχαν προειδοποιήσει ότι «κάπου μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα σημειωνόταν σεισμός στις τεράστιες μωβ περιοχές του χάρτη που παρουσίαζαν στην κεντρική και νότια Ασία, καθώς και στον ωκεανό». Σε ανάρτηση του, μάλιστα, έγραψε ότι «κινδυνεύουν και οι γύρω περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται και όσες δεν είναι καν κοντά στις μωβ ζώνες». Μετά τον φονικό σεισμό, έχει αποκτήσει εκατομμύρια ακόλουθους. Τα βίντεο του γίνονται viral και ο ίδιος αντιμετωπίζεται από μια μερίδα του κόσμου στην Τουρκία ως Μεσσίας.

Planetary/Seismic Update 2 February 2023

Ο συγκεκριμένος άνδρας δηλώνει ερευνητής, μέλος μιας ομάδα ατόμων που συσχετίζουν τις συζυγίες ή ευθυγραμμίσεις πλανητών και σελήνες με κάποιες θέσεις στην επιφάνεια της γης και καταλήγουν σε συμπεράσματα για τη σεισμικότητα. Έχει βρει μάλιστα και τον όρο «πλανητική γεωμετρία» για την «αστρολογοσεισμολογία» του.

Ο περί ου ο λόγος Frank Hoogerbeets είχε κάνει μια ανάρτηση προ τριών ημερών, στην οποία ανέφερε ότι «αργά ή γρήγορα θα συμβεί ένας μεγάλος σεισμός της τάξης ίσως των 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή» και είχε επισημάνει την γεωγραφική θέση του σεισμού. Στην ευρύτερη περιοχή που όντως σημειώθηκαν οι δύο μεγάλοι σεισμοί. Με την ίδια μέθοδο είχε προβλέψει και άλλους σεισμούς χωρίς να επαληθευθεί, όπως για παράδειγμα για την Καλιφόρνια το 2015. Άλλα μέλη της ομάδας των «αστροσεισμόλογων» είχαν κάνει γενικόλογες προβλέψεις που θεωρούν ότι «επαληθεύθηκαν» γιατί αναφέρονταν στη… μισή Ασία για τις επόμενες μέρες.

Οι ειδικοί –αλλά και μη ειδικοί– θεωρούν την τρέχουσα «επαλήθευση» καθαρή σύμπτωση, με την έννοια ότι όλοι γνωρίζουν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένας μεγάλος σεισμός, σε περιοχές με υψηλή σεισμικότητα. Αν κάποιος προβλέπει ανά μήνα σεισμούς για σεισμογενείς περιοχές, δεν αποκλείεται να πέσει και μέσα!

Ο Ολλανδός είχε κάνει δυο αναρτήσεις επί του θέματος. Στις 3 Φεβρουαρίου και στις 6 Φεβρουαρίου, όπου έγραφε «Λυπάμαι εκείνους που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Όπως ανέφερα προηγουμένως, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό στην περιοχή αυτή, όπως συνέβη το 115 και το 526. Αυτών των σεισμών προηγείται πάντα μια κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως αυτή που είχαμε στις 4-6 Φεβρουαρίου».

Σε κάποιο βίντεο του απέδωσε τον σεισμό που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς στην Τουρκία και στη Συρία σε κάποιου είδους ευθυγράμμιση της Σελήνης και του Δία και στη σύζευξη Ερμή και Αφροδίτης και Άρη! Μεταξύ άλλων, προέβλεψε και μεγάλο σεισμό μέσα στον Φεβρουαρίου στα Ιμαλάια, λέγοντας όμως ότι αυτός τι μπορεί να συμβεί και στο Πακιστάν ή και στην Τουρκία, αλλά και στη Νέα Ζηλανδία!

Τα σχόλια είναι κλειστά.