Ειδησεογραφικό site

Πλώρη για πράσινο θρίαμβο στις ευρωεκλογές με ατζέντα όλα όσα πονάνε τους πολίτες

48

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν «σηκώσει μανίκια» και καταστρώνουν το προσχέδιο της στρατηγικής τους, καθώς θεωρούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο επανάπαυσης.

Ο στόχος προσδιορισμένος και διακηρυγμένος:  η «κατάκτηση» της δεύτερης θέσης, και -σε βάθος χρόνου – βεβαίως να «απειλήσουν» τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στελέχη του κόμματος σημειώνουν, ωστόσο, ότι η επίτευξη αυτού του στόχου και ο οδηγός της επιτυχίας περνά μέσα από κάποιες φάσεις και προϋποθέσεις: τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα, τις θέσεις του σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων, το αφήγημα με το οποίο θα πορευτεί προς τις ευρω-κάλπες, την ετοιμότητα να εμφανιστεί ως η πραγματική αντιπολίτευση και το επόμενο «αντίπαλο δέος» της ΝΔ, αλλά και τις εξελίξεις στο «καυτό» πεδίο της Κουμουνδούρου.

Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με συνεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το ΠΑΣΟΚ για όλα τα μεγάλα θέματα που «πονάνε τους πολίτες», με σαφές πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο, καθώς σημασία για το ΠΑΣΟΚ έχει η ανάδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης και της αδυναμίας της να δώσει λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

 

Πέντε ζητήματα που τοποθετεί η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη πολύ ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής της, είναι η Υγεία, η Παιδεία, το ιδιωτικό χρέος, το ζήτημα της κοινωνικής στέγης, το κράτος δικαίου και το ράλι ανατιμήσεων που ψαλιδίζει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σχετικά με τα ζητήματα της Υγείας και της Παιδείας, το επόμενο διάστημα θα βγει συγκεκριμένο πλάνο για πρωτοβουλίες και εξορμήσεις του κόμματος, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, σε νοσοκομεία και εκπαιδευτικές δομές, που θα έχουν σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και την ανάδειξη λύσεων.

Για το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η ενίσχυση της ποιότητας στην εκπαίδευση  αποτελούν ταυτοτικά ζητήματα και είναι στον πυρήνα του ενδιαφέροντός του, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ανισότητες και να υπάρξει ένα ισχυρό κράτος υπηρεσιών για τους πολίτες, τη μεσαία τάξη, τους πιο αδύναμους.

«Αυτό είναι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και αυτό υπερασπίζεται η δημοκρατική παράταξη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που περνά ο ελληνικός λαός», τονίζουν με έμφαση παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, το ΠΑΣΟΚ θέλει να αποκτήσει και πάλι τα κινηματικά του χαρακτηριστικά και μέσα από αυτήν την πορεία δίπλα στο λαό φιλοδοξεί το πρόγραμμά του να γίνει ένα εναλλακτικό κυβερνητικό σχέδιο για τη χώρα. Η δημόσια Υγεία και Παιδεία προσφέρουν και μια ευκαιρία σε συμβολικό επίπεδο, καθώς όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το πεδίο της οικονομίας, το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους, εστιάζοντας στα ζητήματα της ακρίβειας και της νέας φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών. Μιλάει για τεράστια αισχροκέρδεια ειδικά στην αγορά τροφίμων και για υποστελέχωση της ΔΙΜΕΑ, η οποία έχει την αρμοδιότητα να εφαρμόζει τις διατάξεις για τα περιθώρια κέρδους. Ως προς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας  πως «πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της φοροαποφυγής είτε μέσω φορολογικών παραδείσων».

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να κρατάει «ψηλά τη σημαία του κράτους Δικαίου», διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι θα φτάσει το ζήτημα των υποκλοπών μέχρι τέλους, μέχρι να δοθούν σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από τους υπευθύνους για το πως και το γιατί. Και αυτό όχι μόνο γιατί είναι ένα θέμα που αφορά προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά γιατί πρόκειται για ένα ζήτημα Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν να περάσουν έτσι, τις νέες καταγγελίες που ακούστηκαν από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στην Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για πιέσεις ή και απειλές, και πάντως διώξεις εις βάρος μελών της ανεξάρτητης Αρχής που ερευνά το σκάνδαλο, αντί διώξεων εις βάρος αυτών που έκαναν τις υποκλοπές.  Ούτε φυσικά και να επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να «παίξει» με το συγκεκριμένο ζήτημα και να «κάνει το κομμάτι του», την στιγμή που ένα από τα θύματα του Predator ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.